Zijn hardlopers doodlopers?

het pakje Zijn hardlopers doodlopers? Het antwoord was tot voor kort: Ja. Ik aan het hardlopen? Nooit. Is slecht voor je knieen en je verveelt je, enz enz enz.. Het ene excuus na het andere excuus.

Totdat een collega vorige week aan kwam zetten met een PodCast voor hardlopen. De Podcast is een serie MP3-tjes met in totaal 27 lessen. Na 10 weken kun je dan 5 kilometer hardlopen. Gewoon je MP3 speler aanzetten en je wordt door het schema van wandelen en hardlopen heengeleid. Echt iets voor de luie hardloper.

Nu ik die serie MP3-tjes heb, moet ik ook aan de volgende stap zetten. Ik moet hardloopschoenen hebben en een lekker hardlooppakje. Zo’n lekker strak pakje, waar mijn figuur goed in uitkomt.

Vandaag met Teunie een aantal winkel afgelopen en een aantal schoenen gepast en natuurlijk van die strakke pakjes. Het resultaat is dat ik nu zo’n setje heb en dus maandag kan beginnen aan de eerste les hardlopen. De verkoopster in de winkel kwam na veel vragen tot de conclusie dat het hardlopen wel spierpijn zal gaan opleveren. Een mooiere motivatie kan ik mij niet voorstellen.

En uiteindelijk zit je dan op de bank een hardlooptijdschrift te lezen. Na de watersport een nieuwe sport.

DSC02989