Dag3: Guernsey – Guernsey

Maandag 15 oktober 2012. Guernsey – Herm/Sark – Guernsey. (50 Nm) (fotos). Het is drammerig weer. We moeten uit de haven omdat we anders achter de drempel moeten wachten tot het volgende hoog water en daar hebben we geen zin aan.

Ik vaar de haven uit en leg aan bij de een steiger. De wind krijgt een beetje vat op de kop van de boot en we zitten bijna (of een klein tikje) tegen de steiger. Toch net te veel wind.

We varen weg. Er komt een klein buitje over ons heen. Er zit wel veel wind in. We hebben nog 2 rifjes in het zeil en Anne besluit er 1 uit te halen. Wij dus aan het werk. We varen onder Herm door richting Sark.

De wind neemt langzaamaan steeds meer toe en ons idee om naar Alderney te varen komt steeds meer in het gedrag. Zelf het aanleggen bij Sark is van de baan. De wind neemt toe. Het rif gaat er weer in.

en dan word ik toch nog zeeziek. Het is een heftig water. Het water klotst alle kanten op en ik hang dan toch over boord. Jammer. Ik voel me wel redelijk goed, maar ben toch echt wel zeeziek. Ik besluit een uurtje te gaan slapen. Ik ga leggen op de bank aan stuurboord liggen en binnen een paar minuten ben ik vertrokken. Ik hoor de boot een aantal keren overstag gaan. Ik voel dat ook. Ik rol dan tegen de tafel aan. Gelukkig heb ik de oordoppen in en dan hoor je alles in de vertraging.

Na een uurtje of zo ben ik weer helemaal wakker en boven jan. Ik kom buiten en zie dat we weer richting Guernsey varen. Ook Alderney was teveel van het goede. Dan maar terug naar Guernsey.

We leggen nu weer aan. We eten nu op de boot en bereiden de dag van morgen voor. Morgen naar Alderney.

———-
Overzicht | Dag 3: Guernsey – Herm/Sark – Guernsey | fotos