Dag1-Cherbourg

Zaterdag 13 oktober. Parijs-Cherbourg. We gaan weer een week zeilen. Nu bij de kanaaleilanden. We beginnen in Cherbourg en eindigen in Boulogne sur Mer. Het begin en het einde is bekend. De reis is nog onbekend.Hoe we in Boulogne komen is aan ons.

Ik ben het weekend al in Parijs. Vrijdag rijden wij in een ruk naar ons hostel ergens in Parijs. Eerst een bezoekje aan de eiffeltoren en dan door de metro weer terug naar het hostel. Erg leuke stad.

Zaterdag rond 13:15 vertrekt de trein van Parijs Saint Lazare naar Cherbourg. Een rit van zo’n 3 uur door het mooie landschap van Bretagne. Ik ontmoet Andre op het perron en de rest van de bemanning ergens in de trein. We komen om kwart over vier aan in Cherbourg. Gelukkig regent het een beetje en we moeten nog een klein kwartiertje lopen naar de jachthaven. De boot ligt tamelijk verlaten in de haven. Je kunt wel zien dat het zeilseizoen voorbij is. De boot is gewoon open en we zetten onze tassen binnen. De verdeling van de kooien begint dan al direct. Berry en Arnold in de achterkooi. Peter als instructeur natuurlijk zijn eigen kooi. Anne en ik in de kajuit en Andre in de voorpiek. Dat is dan al mooi geregeld.

We moeten nog boodschappen doen. We gaan zonder Peter naar een mega supermarkt. 40 soorten vuilniszakken, 20 soorten kaas. Het kiezen is het lastigst. Uiteindelijk hebben twee karren vol met van alles en nog wat om de hele week of in ieder geval de eerste drie dagen door te komen. Dat zal wel lukken. Maar hoe krijgen we dat allemaal handig naar de boot. Ik zie ons nog niet direct met die 2 karretjes door de stad rijden. We bellen een taxi. Nou ja, wij? Iemand in de supermarkt doet in vloeiend en voor mij onbegrijpelijk snelheid Frans een belletje met een taxi. Na 10 minuten wachten op de taxi-standplaats worden we opgehaald en laden we de boodschappen in de bus. 5 minuten later pakken we alles weer uit bij de steiger. We geven de chauffeur een tientje en sjouwen daarna de boodschappen in een aantal keren naar de boot.

En dan nu eten. Daar hebben we zin aan. Het eten smaakt ons goed en we kijken al even vooruit naar de dag van morgen. We gaan morgen naar Guernsey. We kijken wanneer we moeten vertrekken en wanneer we de stroom echt mee hebben. In the race of Alderney heb je stromingen van 6 a 7 knopen. Die moet je dus niet  tegen hebben.

Na de planning kletsen we nog gezellig en rond een uur of twaalf liggen we dan in onze kooien. Er staat ons een mooie zeilweek te wachten.

————————
Overzicht | Cherbourg