Dag 2: van Harlingen naar Lauwersoog

Harlingen, 12 juli 2012. Kwart over zes gaat de wekker. We staan op, kleden ons aan en maken ons gereed voor vertrek. Ik mag als eerste afvaren en moet dus iedereen aan het werk zetten. De eerste keer is dat best weer wennen. Er staan een matig windje. Gas achteruit en de bakboord lijn op het kleine steigertje houden we nog even slippend vast. Ondanks dat ik het toch best lastig de Westwind van zijn plek af te krijgen richting het einde van de steiger waar we doorheen moeten. Het komt goed, Peter geeft flink gas en stuurt wat bij De kop is eraf. De brugwachter wordt opgeroepen met de marifoon en dan naar de Nieuwe Willemshaven om de zeilen te hijsen.

We varen scherp aan de wind langs de pollendam richting Vlieland. Bij Vlieland is het wel heftig. Mijn eerste dag zeeziek zijn is begonnen. Ik ben minder zeeziek dan de vorige keer, maar toch. Het voelt niet goed. Over bakboord erger dan over stuurboord. Ondertussen zeilen we gewoon door naar Lauwersoog. Het is een prachtige zeildag, maar we zijn toch net iets te laat voor de sluis. We roepen de sluiswachter nog op, maar hij heeft geen clementie. Morgenochtend zijn we de eerste die hij wel wil schutten. We varen richting de buitenhaven en zoeken daar een mooi plekje op. Met de kop naar de steiger zodat we mooi uit de wind in de kuip kunnen zitten. Het is nu echter wel een hele afstap naar de steiger toe, maar met behulp van een zwemtrapje is het probleem zo opgelost.

We horen dat we nog kunnen aanschuiven bij het nasi-diner. Peter heeft bonnen en we nemen het er goed van. Ik knap langzaam aan weer wat op. Ik voel me niet meer zeeziek. Morgen de keuring en de startprocedure oefenen.
———————————————————————————————
Dag 2 – Van Harlingen naar Lauwersoog
Overzicht | Dag 3 – Start procedure oefenen