Dag 11: van Hanstholm naar Harlingen

Harlingen. 21 juli 2012. Vandaag is het dan zover. We gaan terug naar Harlingen. De volgende groep komt met het busje. Zij gaan dan naar Ierland en wij nemen het busje mee naar Harlingen.

Maar eerst de hele boot schoonmaken. Dat was toch al niet gebeurd toen wij hem na het klussen meenamen. Uiteindelijk na een klein uurtje glimpt de boot weer als nieuw. De fok is netjes opgerold.

Dan komt het busje. Helemaal vol met tassen en mannen. Ze komen ergens uit Hamburg. Ze hebben het in 2x gedaan. Eerst van Amsterdam naar Hamburg en dan van Hamburg naar Hanstholm. Kom je in ieder geval meer uitgerust in Hanstholm aan.

Wij pakken alles weer in de bus. Uiteindelijk past alles er in en kunnen wij er ook nog in. Dan vertrekken we. We rijden door een mooi en idilisch landschap. Door een wegomlegging rijden we nog een hele tijd langs een prachtig water. Uiteindelijk gaan we richting Hamburg. Vlak voor Hamburg gaan we nog even voor de laatste keer met elkaar eten in een wegrestaurant. Als we Nederland in rijden is de schemering al ingetreden. We rijden in het donker langs Groningen en Leeuwarden. Om half twaalf zijn we dan in Harlingen. Iedereen haalt zijn auto op en uiteindelijk brengt Peter mij om 1 uur thuis.

Het is nu echt voorbij. Thuis de tas in de gang. De jongens kijken nog tv en ik drink nog even een glas cola. De harde werkelijkheid doet zich weer voor. Maar wat een prachtige tocht. Ik kan het iedereen aanraden. En zo’n wedstrijd geeft ook wel een aparte druk op het zeilen. Je wilt toch het beste eruit gehaald hebben. Misschien zelfs wel winnen. Misschien over 2 jaar weer mee met Peter.

——————————————————-
Dag 11 – van Hanstholm naar Harlingen
Overzicht