Donderdag 15 juni 2017. Om 9 uur haalt Alef ons uit ons nest. Het is al weer laat genoeg en we hebben al weer lang genoeg geslapen. Het is wel erg warm, dus wordt de tent ontmanteld. We houden alleen het dak van de tent over.

We varen weg en ook nu is er direct genoeg (niet veel) wind. We rollen de zeilen uit en we lopen zo maar weer 6 knopen. Niet weinig voor 9 a 10 knopen wind. Het gaat weer verbluffend goed. Het gebied is weer fantastisch. Mooie kleine eilandjes met hier en daar een huis. Hele mooie plekken. We genieten volop. Langzaam begint het weer te veranderen. In de verte zien we de bewolking toenemen en uiteindelijk bereikt het wolkendek ons ook. We moeten weer t-shirts en jassen aan. We zien bij één van de eilandjes een hele grote vogel. Met de verrekijker blijkt dat een zeearend te zijn en een paar minuten later vliegt een tweede zeearend richting het eerste eiland. Wel bijzonder. Tot nu hadden we alleen aalscholvers en zwanen gezien. Uiteindelijk laat de wind ons helemaal in de steek en varen we op de motor naar onze laatste baai van deze vakantie. In deze baai kunnen we tot bijna aan de rots komen. Richard heeft een trapje gevonden voorop de boeg en kunnen we dus zonder dinghy naar de kant. Mooier hebben we het nog niet gehad.

Het diner is iets wat op nasi lijkt, maar dan met restjes. Beetje kool en een beetje groente en een worstje. Best lekker.

Dan wordt er weer gevist. Eerst Wim een tijdje (niets gevangen) en dan gaat Alef zijn geluk beproeven en wat denk je, de ene na de andere vis aan het haakje. Alef trots.

Ook nu weer de beruchte kaartenavond. De worst en de pinda’s moeten op. Uiteindelijk verdwijnen de pinda’s in het water en de worst gaat op. Ook nu weer hartenjagen. Voor we het weten moeten al weer terug. In zeven beurten haal ik met gemak 50 punt en voor de afwisseling wint Wim dan een keer. Bijna niet te geloven, maar we gaan nog voor een tweede ronde en die wordt gewonnen door Stan. Daarmee is Alef met 3x gewonnen de grote winnaar van de WHARS hartenjagen competitie.

Iedereen naar bed. Het licht gaat weer niet uit en morgen gaan we onze laatste dag tegemoet. Welterusten.

====

Donderdag 15 juni 2017. Stockholm – Dag6 – Lilla Husarn – Langviksudden
Wakker: 9:00u
Weerwaarneming: Zonnig, beetje bewolkt, weinig wind
Barometer: 1015 hPa
Watertemperatuur: 13,4 graden

Vertrek: 10:30u , Lilla Husarn (Baai)
Log: 4122,1 Nm
Motorstand: 912,3

Aankomst: 17:00u, Langviksudden
Watertemperatuur: 16,1 graden

Log: 4145,2 Nm (23,1 Nm)
Motorstand: 913,8 (Totaal 1,5u)
Navionics: 32,5 Nm

Totaal Navionics: 146 Nm
Totaal log: 128,9 Nm