Werkweek: Tegelvloer

Een andere werkje is een tegelvloer in het washok. We hebben de tegels al twee jaar in de garage staan, maar het is er nog nooit van gekomen. Mijn buurman Wim komt nu helpen, maar we gaan toch liever met de botter zeilen, dan kruipend op de vloer werken aan een tegelvloertje.

Teunie heeft aan Wim gevraagd of hij zaterdag kan en ik hoor vrijdagmiddag dat we ook nog een tegelvloertje gaan leggen. Ik kijk even met Wim hou het uitkomt met de tegels en we lezen hoe we de tegellijm moeten aanmaken. Het gaat er dus nu echt van komen.

Vandaag om kwart voor acht even naar mijn vader om de metselbak op te halen. Om half tien komt Wim relaxed aangelopen en we drinken eerst een bakje koffie.

Eerste rijIk meng de lijm en om tien uur beginnen we dan echt. De eerste rij ligt er snel in. Het begin is er. Het gaat lekker snel en om half elf hebben we de eerste vijf rijen er in liggen. De lijm is op en het is dus tijd voor ee volgend bakje koffie.

Ik breng ondertussen nog wat tegels naar boven en meng alvast de lijm voor de volgende ronde. De eerste tegenslag. De voeg wordt steeds kleiner en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We schuiven de tegels nog wat heen en weer en het sjoemelen is begonnen. Na vijf nieuwe rijen zijn we bijna weer goed met de voeg. Een derde bakje koffie en tijd om te eten. Teunie heeft vis gehaald en we genieten van ons lekkerbekje.

Op de helftWe gaan weer verder om half twee. Langzaam verandert de betonvloer in een mooie tegelvloer. Zo nu en dan krijgen we bezoek van de kinderen. Floris en Ilse (buurmeisje) komen kijken en willen graag helpen. Bij de deur naar het dak moeten we wat stukje knippen. Alle afvoeren van de badkamer en wasmachines liggen daar. Ook alle aansluitingen voor de CV lopen hier. Een rommelstukje dus.

Om drie uur weer een bakje koffie. Ik ben ondertussen al mijn eelt al kwijt van mijn handen (voor zover ik dat heb) en mijn rug en knieen voel ik ook wel goed. De laatste loodjes. Op half vijf leggen we de laatste tegel erin en zijn we klaar. We ruimen de rommel op en brengen de overgebleven tegels naar beneden.

Het resultaat mag er zijn. Een prachtig tegenvloertje. Maandag invoegen.

Laatste tegel Hans Laatste tegel Wim

eindresultaat1 Rommelhoekje