Harlingen. 4 november 2017.  Vanuit Harlingen vertrekken we om 8 uur, maar helaas blijkt dat anders uit te pakken. De veerboot en een zeeschip komen de haven in waardoor wij weer terug moeten en achteraan aan moeten sluiten. Onze vertrektijd is meer dan en half uur later 8:35. We gaan het Molengat in net als iedereen. Door de windrichting is er eigenlijk geen andere route mogelijk.

We zijn nog maar net weg en we hebben al discussie over de gekozen route. Als de Breezand overstag gaat om al laverend bij Kornwerderzand uit te komen, gaan wij dat ook doen. Na een aantal slagen laveren gaan we in 1 streep naar Den Oever met zo’n 7 knopen snelheid op de teller. Voor we het weten zijn we bij Den Oever, maar we lopen wel bijna vast. We lijken wel een tractor met een ploeg. We woelen veel zand omhoog. Het is prachtig om te zien, maar minder goed voor de hydrauliek van het roer.

Klokslag 1 uur liggen we in Den Oever in de Waddenhaven aan de steiger. De loper gaat van het schip en Bart gaat de mast in om de beide lampjes in de mast te vervangen. Ondertussen kijken anderen naar de hydrauliek. De loper komt terug met het wachtwoord en een selfie. Bart komt weer naar beneden en de hydrauliek is bijgesteld en kunnen we een kwartier later  (13:20) de trossen weer los maken en varen we richting Oudeschild.

Gegevens Harlingen – Den Oever