Vervanging klimop

Achter in de tuin op de scheiding met de buren hebben we klimop staan. Dat spul overwoekert de hele zandbak en na enig beraad hebben we besloten de klimop er uit te halen.

Teunie wilde graag van die wilgenmatten. Allemaal dunne wilgentakjes vastgezet met ijzerdraad.

Vanmiddag even naar Van Gelder geweest om de matten op te halen. Naast de matten moesten we nog wat hout hebben. De planken moeten doormidden gezaagd worden. Even naar de werkplaats. Leg de jongen uit wat de bedoeling is.

karelaanhetwerk-250x166.jpg alleklimopweg-250x166.jpg

Eerst de klimop verwijderen. Karel helpt met wegknippen van de klimop. Een lastig klusje. De klimop heeft vier jaar de tijd gehad om door het ijzervlechtwerk te kronkelen.Ondertussen begint het lekker te regenen. Karel houdt het voor gezien en na een goed uurtje is alles er af en staat er alleen nog maar een kaal ijzerwerk.

Het gaat steeds harder regenen. Onderaan het ijzerwerk houtwerk zetten. De matten staan dan van de grond af en zijn dan ook makkelijker vast te zetten. Nadat ik het hout heb vastgezet kunnen de matten erop. Andre (de broer van mijn buurvrouw) helpt mij even en na wat geprutst staan na 10 minuten de eerste mat.

Nu begint het toch wel erg hard te regenen en ondertussen is het ook tijd voor eten. Teunie heeft het eten klaar en net als ik zit komt de buurman vragen of hij na het eten nog even moet helpen.

Eerst denk ik nee, maar mijn buurman oppert dan dat ik het dan weer netjes heb voor de zondag (grapje).

eindresultaat-250x166.jpgDus toch nog maar even de andere twee matten er ook opgezet en om half zeven zijn we klaar. Rommel en gereedschap opruimen, karretje terug naar de garage van mijn vader en om half acht zit ik lekker weer achter mijn laptop en mag het resultaat er zijn.