Vrijdag 23 juli 2010

Wakker: 8:00 | Temperatuur: 26,5 graden | Barometer: 1011 hPa | Luchtvochtigheid: 68% | Bestemming: Baai Akra Atheni | Vertrek: 14:30 uur.
Zeemijlen van deze dag: 20,2 Nm | Totaal van de hele reis: 136 Nm.

Dag 7 Vandaag gaat Simo terug naar Lefkas Marina. Wij blijven met 4 boten over en zien Simo zondagavond in klein Vathi op Meganisi. We besluiten vandaag rustig aan te doen. Teunie gaat lekker wandelen met Simo en Yvette (maatje van Simo). Teunie loopt in een ruime boog helemaal om de baai heen. Een wandeltocht van zo’n 2 uur.

Ik loop een stukje de berg op richting Spartakhori. Ik kom Karin tegen en samen gaan we naar het dorp. Het dorp ligt helemaal bovenop de berg en het is een hele klim om er te komen.

Maar het is het klimmen waard. Het is een prachtig dorp om te zien en voor Griekse begrippen erg schoon. Andere dorpen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. We slenteren door de smalle straatjes. Aan het begin van het dorp ligt een plein met uitzicht over de baai. Je kijkt linea recta de ansichtkaart in. Wat een prachtig uitzicht. Op het pleintje een monument voor doodgeschoten politieagenten. Deze agenten zaten achter een drugsbende aan en openden het vuur iets te laat. Ze moesten het met de dood bekopen.

We doen nog wat inkopen in een supermarket. en gaan dan weer terug naar het terras aan het water. Om 2 uur komt de havenmeester dan vragen of we nog langer willen blijven. Wij zeggen nog te willen vertrekken en dan moeten we nu ook gaan. We gooien de mooringlijn los en dan varen we achteruit van de kade af.

We rollen de zeilen uit en we lopen weer zo’n 6 knopen. Het zeilen blijft toch gewoon prachtig. We genieten met volle teugen. Om half zeven komen we aan in de baai en dit keer zonder Simo. De vier boten (Aïda (onze boot)), Corazon, Ariadne en de Why Not 6) liggen gebroedelijk naast elkaar op anker. Als we net genieten van onze rust, gaat een visser naast ons zijn motor testen. Er komt veel rook uit de motor en misschien nog wel veel meer lawaai. De rust is wel weg.

Teunie stelt voor om voor de kinderen pannenkoeken te maken. Jeroen maakt dan voor de volwassenen een lekkere pasta en Annemieke maakt een lekkere salade. We hebben het echt gezellig zo met elkaar. Met vier boten heb je toch sneller contact dan met negen boten. Langzaamaan leren we elkaar steeds beter kennen.

Na de afwas bespreken we alvast waar we morgen naartoe gaan en wat we morgen gaan doen met het eten. Het idee ontstaat om te gaan barbecuen op het strand van Port Leone. We zijn direct allemaal voor. Roland en Jos gaan ergens in het dorp kijken of we vis kunnen krijgen. Ondanks het feit dat we overal van die kleine vissersbootjes zien wil niemand aan ons een grote vis verkopen. Uiteindelijk is er één visser die het wel wil. Hij heeft een vis van 12 kilo en als wij er 300 euro voor betalen is de vis van ons. 12 kilo en 300 euro is toch wel erg veel vis en erg veel geld.

Ook nu wordt het weer laat. We kletsen nog tot de kleine uurtjes met elkaar en gaan dan naar bed. We beginnen al helemaal te wennen aan het Griekse ritme.

Terug naar het dag-overzicht | Dag 6 | Dag 7 | Dag 8