Woensdag 21 juli 2010

Wakker: 8:00 | Temperatuur: 24,6 graden | Barometer: 1011 hPa | Luchtvochtigheid: 62% | Bestemming: Kastos (Nísos KastÃs) | Vertrek: 10:47 uur.
Zeemijlen van deze dag: 29,8 Nm | Totaal van de hele reis: 77,8 Nm.

Dag05-Lefkas-2010-07-21-007 We houden de briefing dit keer een half uurtje eerder. We moeten echt weg zijn voordat de ferry komt. Ook vandaag gaan we weer een groot stuk zeilen. We moeten naar Kastos. De temperatuur stijgt al heel snel naar iets boven de 30 graden. We rollen de zeilen weer uit bij het verlaten van de haven en zeilen halve wind met een behoorlijk gang de baai uit.

We zijn rond drie uur wel toe aan een beetje zwemmen en rollen de zeilen weer op. We varen naar One-House Bay, maar daar is het wel erg druk en er staat een behoorlijke wind. De al geankerde boten draaien flink in het rond. Dan maar naar de volgende baai. Daar ligt één schip en wij kunnen er nog makkelijk bij. We droppen het anker zo rond de 15 meter diepte en varen weer een eind achteruit. Karel zwemt de achterlijn naar het strand en maakt de lijn vast aan een groot rotsblok op het strand. Dan lekker zwemmen en snorkelen. Zwemmen en snorkelen is iets voor elke dag. Het gaat niet vervelen dat je zo diep kunt kijken en dat er zulke leuke vissen voorbij zwemmen.

We rollen om vier uur de zeilen weer uit en varen nu aan de wind naar Kastos. We varen bijna de baai voorbij. Simo ligt er al met de boot en wij varen op anker achteruit om naast Simo af te meren. Uiteindelijk rond 17:45 liggen we op de juiste plek en zijn we klaar voor het aanleg biertje. Michel (een Belg) nodigt de mannen uit voor een biertje in het water.

Naast ons ligt een Engelsman met zijn gezin. Het gezin bestaat uit drie kinderen. Een jongetje in de leeftijd van Floris. Floris maakt een opmerking over de Nintendo DS en het contact is gelegd. Er is ook een meisje van ik schat zo’n jaar of 14 en ze kijkt direct naar Karel en Karel kijkt direct naar het meisje. Er springt iets over.

De vader van het meisje maakt de spinnaker val los en we kunnen allemaal al zwaaiend te water. Uieindelijk gaan de beide vaders ook swingend het water in. Daarna zit ik lekker met Simo op de rotsen te genieten van het lekkere weer.

Dag05-Lefkas-2010-07-21-024Dag05-Lefkas-2010-07-21-034

We eten bij The Mill. Het duurt en het duurt maar voordat de bestelling ook daadwerkelijk op je tafeltje voor je staat. Het Griekse tempo ligt niet erg hoog, maar ze hebben het wel druk. Het eten is ook niet van de beste kwaliteit. Tot nu toe de slechste taverna. Om 11 uur gaat de disco aan en danst het personeel nog even een echte traditionele dans. Om half twaalf lopen we terug naar de boot en om kwart voor twaalf liggen we in ons bed.

Karel en Coen hebben nog een tijdje met Suse staan kletsen. Als er bijna iets van kan komen, zegt het meisje dat ze thuis een boy-friend heeft. Einde van de gezellige avond. Karel en Coen duiken ook hun bed in. Het had goed kunnen aflopen.

Terug naar het dag-overzicht | Dag 4 | Dag 5 | Dag 6