Zaterdag: Terug naar Luzern

De eerste dag van de terugreis. We staan weer vroeg op. Het heeft de hele nacht geregend en ik ben blij dat het nu weer droog is. We halen de lakens van de bedden. Karel levert ze in bij de wasserette en we krijgen de 40 euro borg terug. Nadat ook onze tent goed schoon gevonden is krijgen we ook die borg (50 euro) terug. Om 9 uur ons paspoort weer ophalen bij de kassa en rond 9:15 rijden we de camping af.

Eerst een klein uur rijden alvorens we op de snelweg naar Milaan rijden. Onderweg stoppen we nog één keer, omdat Floris moet kotsen. Als Teunie even over de vangrail kijkt ligt er een paspoort en allerlei andere papieren. Het paspoort is van een vrouw uit Kroatië en ze is geboren in 1971. Teunie denkt direct aan het ergste en we besluiten bij een informatiepunt de spullen af te geven. Dan richting Milaan. Eerst een tolbiljet en dan gewoon meer dan 300 kilometer op één weg. Na Milaan richting Luzern. De Gottharttunnel is er eerder dan ik denk en in tegenstelling tot de heenreis, geen lange file.

Dan stoppen we nogmaals en klimmen naar een mooi punt. Het uitzicht is echt geweldig. Ik heb zelf een beetje het gevoel dat het in de bergen ook niet meer dan uitzicht is.  Dan rijden we Luzern al weer in. Het lijkt vertrouwd zo voor een tweede keer. Omdat we in het backpakkers hostel zelf voor eten moeten zorgen, zoeken we nog even naar een supermarkt. Het lijkt er op alsof alles dicht is. We vragen aan een mevrouw de weg naar de supermarkt en wat zo lijkt, blijkt ook zo te zijn. Alles is op zaterdag om vier uur dicht is en we zijn er natuurlijk rond 16:30. Net de laat dus. De mevrouw weet dat er bij het station nog één open is. Uiteindelijk vinden we die en doen er de nodige boodschappen en gaan naar ons backpakkers hostel.

mcdonalds.gifWe worden weer welkom geheten, krijgen 2 kamers en na het opmaken van de bedden, lopen we langs het meer naar de McDonalds. Floris wil dat graag. We bestellen weer een berg van die rommel en eten het nog op ook. McDonalds is aan mij niet besteed. Na dit deftige diner, lopen we via het station en de kunsthalle terug naar het hotelletje.

De jongens spelen nog tafelvoetbal en om 8 uur brengen we Floris naar bed. We zitten zelf nog even rustig op ons balkonnetje en gaan rond 10 uur naar bed. Morgen de laatste dag en kijken we weer terug op een mooie week vakantie met elkaar.