Zondag: Op het strand

Om half negen aan het ontbijt. Het is bewolkt, maar als de zon er zo nu en dan doorbreekt is het ook direct warm. We gaan naar de zee. Het water is niet koud en er staan tegen mijn verwachting in best redelijke grote golven. Is altijd erg leuk om in de branding te staan en dat de golven dan over je heen spoelen. Het wordt langzaamaan steeds warmer. Het is een strak blauwe lucht met hier en daar een klein wolkje. Om half een gaan we even wat eten en drinken halen.

Op het strand lopen diverse mannen rond met badlakens. De eerste man wimpelen we af en we zien dat de buurvrouw vakkundig afdingt en dan een badlaken koopt. Daarna volgt een tweede man. We willen ook wel een badlaken, maar deze man wil niet echt dat we het badlaken goedkoper krijgen. Dan bemoeit de buurvrouw zich er mee. Ze spreekt Duits, Italiaans en Engels door elkaar en dat maakt indruk. We kopen twee badlakens voor dezelfde prijs als van de buurvrouw. Dan komt de eerste man terug en ziet dat we toch 2 badlakens gekocht hebben. Hij noemt ons “bandietos” en loopt verder. Dan kopen we uiteindelijk nog een derde badlaken bij de eerste man. Hij loopt al 8 jaar op het strand. Ik zeg dat ik er al twee dagen ben. Hij lacht.

Om drie uur trekt het helemaal dicht. Het ziet er dreigend uit. We pakken de spullen in en gaan terug naar de tent. We zetten koffie en het begint zachtjes te regenen. Onze tent maakt veel lawaai alsof het stortregent. We koken eten (aardappelen, boontjes en een lekker stukje vlees).

Het stopt met regenen en we gaan even met de auto naar de boot. We rijden nog even naar het Punta Sabbioni om te kijken hoe laat we morgen met de boot kunnen vertrekken naar Venetië. De kassa is al dicht en de informatie is niet geheel eenduidig. Je hebt kaartjes voor 12 uur, 24 uur, 36 uur en 72 uur. Nu is het handig om te weten hoe die uren bedoeld zijn. Het informatiecentrum van de camping is al gesloten, dus daar kunnen we het ook niet meer vragen. Morgen maar even precies uitzoeken.