Zondag: De terugreis

Om zeven uur gaat de wekker. Ik ga douchen. We beginnen aan de reis naar huis. We moeten de resterende 790 kilometers naar huis nog afleggen. We eten gezamenlijk en pakken de auto weer in. Ik stel de TomTom in op huis en om precies acht uur rijden we richting Basel.

Langzaamaan laten we de bergen achter ons en rijden we het heuvelachtige landschap van Duitsland in. Het is erg rustig op de weg en op deze manier maken we snel veel kilometers. Om half één strekken we de benen op een raststätte. We drinken nog een koffie en klimmen dan de auto weer in.

Teunie leest ondertussen verder in een boek. Hebben we eigenlijk de hele reis gedaan. Ik rij en Teunie zorgt voor de versnapperingen en de ontspanning. We hebben zo meer dan 5 boeken verslonden. Soms zit ik zo in het verhaal dat ik vergeet zo nu en dan te stoppen voor een plaspauze en een benzinestop.

Om half vijf rijden we Wezep weer binnen en zegt de vriendelijke stem van TomTom: “Bestemming bereikt”. Na 2750 kilometers rijden zijn we dan weer thuis. Geen ongelukken gehad en alles weer goed gegaan.

We pakken alles weer uit (laatste keer) en zetten de knetterpan (frituurpan) aan. De buren zitten aan de BBQ en ze vragen of we ook een paar stukjes vlees moeten. We slaan het niet af.

Na tien dagen weer thuis met een hoofd vol herinneringen. Venetië is de moeite waard om te bekijken. Het is eigenlijk één groot openlucht museum. Het is een mooi stukje Italië.