Vrijdag: Naar Luzern

We staan vroeg op. We eten wat en stappen om klokslag 8 uur rijden we weg. Ik mocht uiteindelijk de TomTom van mijn moeder lenen. Is erg gemakkelijk. Je hoeft veel minder zelf te weten waar je rijdt en welke afslag je uiteindelijk moet hebben. Het is rustig op de weg. Binnen het uur rijden we door Duitsland. Het weer zit mee en we schieten erg op. We rijden tot frankfurt A.M. En gaan dan richting Basel. We rijden voor de verandering eens door Zwitserland en niet door Duitsland richting München.

We overnachten in Luzern, bij een backpakkers hotel. Aan de rand van het meer en mooi goedkoop. Ik geniet altijd in Duitsland. Het prachtige landschap en mooie vergezichten. Zonder oponthoud staat we om 6 uur bij het hostel. Zo’n 790 km achter de rug. We krijgen te sleutels van de kamers, pakken de koffers even uit de auto en krijgen bij de reception een paar leuke restaurantjes aangereikt. Uiteindelijk eten we Elios allemaal een reuze pizza.


Luzern staat bekend om zijn mooie houten brug. Teunie is in haar jeugd (lang geleden dus) er al eens geweest. De brug is al eens helemaal afgebrand en weer helemaal weer opgebouwd. We lopen over de brug en lopen daarna langs het meer terug naar de hostel. Overal zitten stelletjes, bierdrinkende jongeren en we zien de wereld aan waterpijpen. Dus niet alleen drugs in nederland. Om 11 uur lig ik te snurken en na te genieten van een prachtige dag.