The Lion King

logo-lion-king.gifEen tijdje geleden kregen wij een uitnodiging voor de musical “The Lion King”. Mijn collega en ik mochten samen met partner naar de musical. Eerst met de andere collega’s besproken maar de meesten hielden niet van het genre. Dus Anton (mijn collega) en ik offerden (;)) ons op.

De voorstelling is 14 april. Eén week voor aanvang zegt Anton dat ie een nachtje in een hotel blijf zodat je na de voorstelling niet meer naar huis hoeft. Hij heeft geboekt in hotel “Het witte huys”. Na een kortstondig overlegje met zowel het thuisfront als Anton lijk het mij en Teunie ook wel een leuk idee. Dus bij hetzelfde hotel nog een kamer geboekt via internet. Het hotel zag er eenvoudig, maar goed uit.

14 april. Teunie en ik gaan ’s ochtends eerst nog even naar Amsterdam om daarna te vertrekken richting Scheveningen. Er is in de Nieuwe Kerk een leuke tentoonstelling over Marokko en zondag is het de laatste dag van deze tentoonstelling. We rijden over de ringweg van Amsterdam en gaan eerst even naar het KNSM-eiland (site). Leuke nieuwe oude wijk van Amsterdam. We zijn er nog nooit geweest en hebben er wel veel over gehoord. De tentoonstelling is leuk en in het midden van de kerk kun je op grote kussen lekker genieten van een kopje Marokkaanse mint-thee.

Van Amsterdam is het een uurtje rijden naar Scheveningen. We gaan over de A44 en rijden langs alle grote huizen van Wassenaar. Prachtige villa’s met grote oprijlanen. Om vier uur komen we aan bij hotel “’t Witte Huys”. Op internet leek het een leuk hotel voor 1 nacht, maar de werkelijk is echt anders.

We krijgen een parkeerkaart en na inchecken brengen we onze koffer naar de kamer. De jonge eigenaar is nog druk bezig om het hotel op te knappen. De wanden zijn nog maar net gesausd. De kamer is klein en de wc en de douche zijn in een kast ingebouwd. Omdat we toch maar één nacht blijven, vinden we het wel goed. We gaan naar buiten om even een stukje te lopen als we Anton en zijn vrouw Karin zien aankomen.

Tot onze verrassing zit Anton niet in hetzelfde hotel, maar in het Wilhelmina hotel een paar straten verderop. De eigenaar is vergeten de kraan dicht te doen en is er lekkage ontstaan op de kamer. Op zich jammer maar omdat het toch maar voor één nacht is geen probleem. Teunie en ik lopen naar het Wilhelmina hotel en Anton rijdt er achteraan met de auto.

wittehuys.jpg 43-wilhelminahotel.jpg

Het Wilhelmina hotel ziet er echt veel beter uit. Zowel qua uiterlijk, maar ook qua ontvangst, dus vragen we of er niet nog een kamer beschikbaar is. De kamer is beschikbaar, maar nu is er een probleem. Hoe leggen we het die jongen uit dat we niet bij hem, maar bij het andere hotel willen blijven. Na enige aarzeling toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de situatie aan de jongeman uitgelegd. In eerste instantie is hij niet echt genegen naar ons te luisteren. Hij komt met goede argumenten en daar hebben wij niets tegen in te brengen. Eigenlijk hebben wij er ons al bij neergelegd als Teunie tegen hem zegt dat hij de sterkste argumenten heeft.

plattegrondpup.jpgDaardoor draait hij bij. Hij wil ons plezier niet in de weg zitten en wat hem betreft is onze reservering van de baan. Nadat we de koffer weer van de kamer hebben gehaald en hem een kleine vergoeding hebben gegeven, vertrekken wij naar onze tweede hotel. We boeken in, betalen en krijgen kamer 16 toegewezen. Een schitterende kamer met een groot ligbad en een groot tweepersoonsbed. Echt veel mooier dan de kamer in het Witte Huys.

We worden om half zeven verwacht in het Kurhaus en omdat het zo rond vijf uur is, besluiten we om nog even ergens iets te gaan eten in zo’n strandtentje.

borrel-isit.jpgKarin en Anton willen zich nog even omkleden en daarna gaan we richting Kurhaus. Het Kurhaus ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf het hotel. Nadat we onze jassen hebben opgehangen gaan we naar de gallerie van het Kurhaus. Daar staan al heel veel mensen ons op te wachten. De uitnodiging voor deze musical kregen we van ISIT. We krijgen een hapje en een drankje aangeboden en staan gezellig wat te kletsen met Sander Dekker, onze accountmanager van ISIT.

indezaal.jpgOm kwart voor acht richting het fortis theater. We moeten er op tijd zijn, omdat de voorstelling stipt om 8 uur begint. Na een paar minuten zitten we op onze stoelen en kan het wat ons betreft beginnen.

De voorstelling begint inderdaad klokslag acht uur en het begin is spectaculair. Ik hou zelf niet erg van musicals, maar omdat er erg veel gebeurt en alles er erg prachtig uitziet, heb ik een prachtige avond. Er gebeuren niet alleen maar dingen op het podium, maar er gebeurt ook van alles in de zaal zelf. Ik denk dat iedereen het verhaal van de Liong King wel kent, maar als je wilt kun je het nalezen op de site van de Lion King (site) zelf.

sanderdekker.jpgOm half tien is er een pauze en om tien gaan we weer verder. Na ruim een uur is de voorstelling afgelopen. Na de voorstelling gaan we nog even nababbelen in de foyer van het fortis en krijgen we van Sander nog een drankje en een hapje aangeboden (namens ISIT). Om twaalf uur gaat de tent dicht. We lopen eerst even naar de piano-bar, maar we moeten 6 euro per persoon betalen en dat is dan nog voor iets meer dan een uur. We gaan dan nog maar even met z’n vieren napraten in een gewone strandtent waar het wel mogelijk met elkaar te praten. Uiteindelijk is het half twee als we weer richting hotel gaan. Grappig is wel dat we in het hotel overnachten, omdat we anders pas half twee weer thuis zouden zijn.