Sneeuw in de lente

Het is toch bijzonder: Sneeuw in de lente. De hele winter wacht je op ijs en sneeuw en dan word je verrast in maart op een dagje sneeuw. Wel handig dat het op 2e paasdag valt, heb je er ook nog plezier van.

Floris is om acht uur buiten en rolt zijn eerste sneeuwbal op het gras van de speeltuin. Het is nogal waterige sneeuw, maar het is sneeuw. We halen de sneeuwschuivers onder de vloer vandaan en binnen de korste keren staat er midden op de weg een grote sneeuwbal (klomp). Ik zeg nog dat het onhandig is, maar dat blijkt de bedoeling te zijn. Nu kunnen de auto’s er niet langs.

Daarna doe ik nog even mee met een sneeuwballengevecht met Karel. De ballen vliegen me om de oren, maar uiteindelijk wrijf ik Karel in met veel sneeuw en daarna hij mij natuurlijk. Met echt koude handen ga ik naar binnen om nog even lekker een bakje koffie te drinken.

Het blijft zo nu en dan sneeuwen, maar het blijft niet echt liggen. Het is blijkbaar toch te nat. Het geeft wel een behoorlijk vakantiegevoel. Jammer dat we morgen weer gewoon aan het werk moeten.

P3240718 P3240724 P3240719

Meer foto’s: