Sinterklaas op Windesheim

Vandaag was Sinterklaas op Windesheim. Samen met Floris en Coen er naar toe. Floris heeft er zin aan en hij heeft zijn pietenpak al aan. Teunie sminkt zijn gezicht zwart.

We hoeven gelukkig niet net als vorig jaar lang te wachten op Sinterklaas. We drinken nog even koffie met diverse collega’s, die net als wij veel staan en wachten en achter de kinderen aanlopen.

Mijn collega’s verder niet gezien (;). Ik hoorde later van mijn vrouw die met de vrouw van mijn collega zat te chatten, dat ie eerder naar huis was gegaan omdat zijn twee kinderen honger hadden. Wat wil je met het voorbeeld van een vader die elk uur twee boterhammen naar binnen werkt.

pb263756.JPG pb263761.JPG
Er blijft nu voldoende tijd over om gebruik te maken van alle speelmogelijkheden die er zijn. Floris loopt op een grote bal en we doen nog een potje blokjes voetbal. De blokjes zijn voor de gelegenheid ingepakt als kadootjes. Daarna gaat ie met een skateboard van de helling af. Ze worden erg geholpen door de zwarte pieten. Floris wil graag zelf naar beneden, maar dat mag echt niet. Ondanks dat gaat ie toch een paar keer achter elkaar.

Floris haalt met gemak zijn Pietendiploma. Hij klimt in het touw bijna tot aan het plafond. De hulppiet vindt het wel een beetje eng, maar gelukkig loopt alles goed af. Zelfs sinterklaas hangt op een gegeven moment samen met Floris in een touw en zwaait van voor naar achteren.
pb263797.JPG pb263804.JPG
We halen het kadootje op, trekken onze jassen aan en gaan om vijf uur naar huis.