Sinterklaas op Windesheim

PC010345 Vandaag komt de ‘echte’ Sinterklaas op Windesheim. Het begint om half twee en als we aankomen is het al behoorlijk druk. Dit jaar voor het eerst in de nieuwe hal en kantine. Ik vind dat minder handig dan voorheen. Het is een beetje rommelig. Wat wel leuk is dat het orkest nu op de eerste verdieping kan staan.

Dan komt Sinterklaas met de helicopter aan. Hij komt helemaal van boven op het dak en Floris staat helemaal vooraan bij de Sint. Op de één of andere manier weet hij dat dan weer voor elkaar te krijgen. Hij praat honderd uit tegen een aantal zwarte pieten. Ben toch weer benieuwd welk familiegeheim nu weer doorverteld is.

Dan lopen we naar de Calo-gymzalen. Er is weer van alles te doen en Floris loopt wat rond. Wij drinken gezellig met een aantal collega’s koffie en eten speculaas. Floris is dit jaar voor het eerst zonder zijn broertjes. En dat valt toch erg tegen. Hij is snel overal door heen en heeft het om 5 voor drie al wel gezien. We halen zijn kadootje op, trekken de jas aan en gaan richting huis. Een kort en heftig bezoek aan Sinterklaas op Windesheim.