Schaatsen in Thialf

Vandaag met de familie van de vriendin van Karel naar het Thialf in Heerenveen. In eerste instantie leek ons Deventer handiger -net iets dichterbij-, maar in verband met het slechte weer -Deventer is niet helemaal overdekt- toch maar naar Thialf.

Om elf uur in de auto en over de snelweg naar Heerenveen. Het is rustig op de weg en 35 minuten later staan we op de parkeerplaats van Thialf.

Dan in de rij voor de kassa en een ander deel gaat vast schaatsen huren. Blijkt dat je onder maat 35 geen schaatsen kunt huren, dus 3 kinderen zonder schaatsen. Dat kan dus niet. In de winkel van Thialf verkopen ze van die dubbele ijzers, dus het kan dan toch nog.

teunie.jpg floris.jpg

Om twaalf uur staan we op het ijs. Ik zie nog een collega (Johan), wens hem het beste voor 2007 en ga op de krabbelbaan met Floris schaatsen. Nou ja schaatsen, inderdaad meer krabbelen. Floris heeft nog maar één keer in zijn hele leven geschaatst en ondanks dat doet ie het best leuk op zijn schaatsjes.

Ik ruil nog een keer met Karel van schaatsen. Hij mijn noren aan en ik zijn ijshockey schaatsen. Dat schaatst toch heel anders. Na een paar rondjes maak ik vaart en leun dan iets te ver voorover, waardoor ik met een harde klap op het ijs smak. Toch maar weer de noren onder. Gelukkig wil Karel direct weer ruilen. De noren zitten veel te strak en hij heeft nu al zere voeten.

Om half twee even in de kantine van Thialf een broodje en een kom erwtensoep eten. Dat smaakt goed.

Daarna nog even op de echte baan schaatsen. Ik moet zelf ook weer erg wennen. Pootje-over in de bochten ben ik ondertussen ook wel verleerd, maar naar mate de tijd verstrijkt, lukt me dat ook wel weer. Ik schaats een rondje of 10 (bijna 5 km). Het is toch erg leuk dat schaatsen.

Om half vier worden we van het ijs gehaald en gaan we weer terug naar huis. Het was weer gezellig en dit moeten we vaker doen. Eigenlijk ben je er zo en elke avond om 20:15 is de ijsbaan open. Wie weet doen we het?