Schaatsen in Barneveld

Schaatsen in Barneveld Vandaag schaatsen in Barneveld. Bij het kasteel van Jan van Schaffelaar is een overdekte ijsbaan(tje) gemaakt. We zijn er rond een uur of twee. We staan een tijdje in de rij en zelf ga ik niet schaatsen op het overvolle baantje. In eerste instantie wil alleen Floris, maar als Karel en Coen hun nichtjes ook zien schaatsen willen zij bij nader inzien wel schaatsen.

Je mag alleen met ijshockey-schaatsen op het baantje. Dus in de tent ernaast eerst maar eens voor 3 euro schaatsen huren voor Karel en Coen. De mevrouw aan de balie zegt er voor de zekerheid bij dat de huurprijs is en dat de schaatsen weer retour gebracht moeten worden. Alsof wij dat niet zouden weten.

Ondanks de drukte weet Karel toch nog redelijk goed om iedereen heen te schaatsen. Het wordt al met al iets rustiger, maar aan echt schaatsen kom je niet toe.

Het is toch behoorlijk koud als je zo alleen op een hekje rondom de ijsbaan zit.Eerst drinken we tussendoor nog even wat warme chocolademelk en daarna zitten we nog even een een andere overdekte tent. Een soort koek-soapie tent, maar dan net anders. Om vier uur hebben we het wel gezien en gaan we lekker koffie drinken bij mijn zwager thuis. Karel, Coen en de nichtjes blijven nog even doorschaatsen en die komen dan zometeen wel op de fiets naar huis.

Al met al weer een leuke dag buiten in plaats van een dag voor de computer met AdventureQuest. Jammer dat het niet gewoon  min 20 buiten vriest. Zo’n baantje maakt dat gemis dan enigszins goed. Een heel klein beetje dan.