Punter varen

p8012056.JPGVrijdag op de botter het idee opgevat om eens met de spanker en de punter te gaan varen met elkaar. De botter gaat mee als bunkerschip. We spreken af om twaalf uur bij boei VM20. We nemen de punter mee. Teunie de spanker en ik de 470. We willen er een leuk dagje zeilen van maken. Er is een redelijk windje. Ik help Teunie de spanker optuigen en daarna tuig ik de 470 op. We zien de punter al varen. We varen allemaal richting boei VM20 als de plannen iets wijzigen. Het waait toch iets te hard om de botter aan de rand van de vaargeul te leggen. De botter vaart door naar Pier-eiland en wij gaan erachter aan. Ik besluit de 470 dan maar niet meer mee te nemen. Ik leg de 470 in de haven en ga daarna verder met de punter mee. Het is een lekkere zeildag. In zo’n punter zit je echt dicht op het water. Ik stap na een tijdje over op de spanker. De bedoeling was om half één iets te eten, maar we zeilen tot twee uur voordat wij de boot kunnen aanleggen naast de botter. Teunie is koud en heeft zin aan eten. De kinderen stoken al weer vuurtje en hebben al gezwommen.

p8012052.JPGWe gaan na het eten allemaal even zeilen met de meegenomen boten. We maken er een wedstrijdje van. Eerst ligt de punter nog redelijk op koers, maar na een tijdje worden we ingehaald door de spanker. We gaan overstag en zeilen eens helemaal naar de camping bij Bremerbergerhaven. Zo lijkt het net op een camping aan de Bodensee in Duitsland.

Om half zes ruimen we de boel op en varen we met elkaar weer naar huis. De botter moet voor kwart voor zeven door de brug bij Elburg. Het zal er weer om spannen. De zon schijnt heerlijk in onze rug en we genieten. Ik moet eerst nog even de 470 ophalen en daarna varen we naar ons haventje. Ik ruim alles op en Teunie rijdt met de auto naar de ligplaats van de botter om de kinderen en de spullen op te halen. Ondertussen ruim ik de boten op en maai het gras op het landje. Teunie haalt spullen voor de barbeque. De barbeque is al aan en Henk is de meesterkok. Hij braadt al het vlees en wij hoeven het alleen maar op te halen.

p8012072.JPG p8012068.JPG
Om negen uur is alles op en krijgen we het koud. Karel en Henri hebben het vuur al aangemaakt en we gaan met z’n allen lekker om het vuur zitten. Henk gaat om tien uur weg en wij blijven nog tot kwart voor elf lekker zitten. We hebben een nieuwe vuurschaal en die bevalt goed. Het hout blijft er goed in liggen en je kunt lekker naar het vuur kijken. Om kwart voor elf rijden we naar huis. Floris valt al in slaap in de auto. We zijn elf uur thuis. Om half twaalf ligt iedereen in ruste.