Oranjeschool 50 jaar

p9182671.JPGDit jaar is de school van Floris en Coen 50 jaar. En dat wordt groot gevierd.

De meester en de juffen gaan in kleren uit de jaren 50 voor de klas staan en de kinderen in de klas hebben ook de oude kleren uit de kast gehaald. Het is een fleurige bedoeling. Allemaal kinderen met boerenpetjes op en spencertjes.

Floris heeft een spencer geleend van zijn neefje Geert-Jan. Op het schoolplein spelen de kinderen allemaal spelletjes uit de jaren 50. Ze vinden het allemaal erg leuk.

p9202685.JPG
De school heeft ook een CD laten maken met daarop leuke nummers. Alle groepen hebben 2 liedjes ingezongen. Vrijdagavond zingen de verschillende groepen in de hal hun eigen liedjes. Floris zingt over het eenzame paard op de prairie en over een giraffe met een lange nek en welke voordelen dat allemaal oplevert. Coen zingt over een stierenvechter die verliefd wordt en over een jongetje dat erg onrustig wordt op school.

Zaterdag is er een reunie van de oranjeschool. Ik heb zelf niet op de Oranjeschool gezeten. Dus ik heb lekker vrij. Teunie werkt al erg lang op school, dus die heeft nu kinderen in de klas waarvan de vader en/of moeder ook bij Teunie in de klas hebben gezeten. Hoe oud ben je dan?

Zaterdagavond krijgt het personeel met aanhang nog een koud- en warmbuffet aangeboden namens het bestuur. Voor alle inzet in de afgelopen jaren.