Op de kar

Op de karFloris gaat om zes uur naar zijn school. Hij zit met meerdere kinderen op een kar. De kar heeft het thema “de jaren 50”. De Oranjeschool bestaat dit jaar vijftig jaar, vandaar.

Hij is een boer en heeft een overall aan en een boerenpetje. Hij wil geen jas, want dan zie je niet dat hij een boer is. Ik probeer het nog, maar hij houdt vol. Einde discussie. De kar vertrekt en ik fiets naar de straat van mijn vader en moeder. Daar komt, traditiegetrouw, de optocht langs. Mijn vader heeft de videocamera in de aanslag, maar op het moment supreme, is de batterij leeg en de reserve batterij ligt natuurlijk thuis en dan is Floris al ruimschoots voorbij.

Ik fiets hem achterna met zijn jas en hij wil hem uiteindelijk wel aan. Het is toch kouder dan hij dacht. Van wie zou hij die eigenwijsheid hebben?