Op de helft

Vandaag loop ik de laatste les van week 5 en daarmee ben ik op de helft van het programma, 5 km hardlopen in een half uur.

Ik begin met 2 minuten hardlopen en eigenlijk vind ik dat de lastigste 2 minuten. Je voelt je nog wat stram en je spieren zijn nog niet echt los en omdat ik ‘s avonds loop is het al best koud. Dat valt me nooit op, omdat ik eerst natuurlijk gewoon achter mijn laptopje zat. Ik had vorige keer al handschoenen aangedaan, maar na een tijdje lopen krijg je dan wel erg warme handen en dan zit je weer met die dingen. Dus nu maar even koude handen.

Ik denk trouwens wel dat het de laatste keer in het donker lopen is. Ik loop meestal rond half negen en door de zomertijd is het dan nu nog gewoon licht. Voor het eerst zichtbaar in mijn strakke pakje. Zal wel even wennen zijn. In het donker loop je toch in zekere zin anoniem.

Ik ben trots op mijzelf. Ik loop nu al met gemak 7 minuten achtereen hard. Wie had dat gedacht? Ik niet in ieder geval.

week5Nu ik vandaag (zondag) en niet vrijdag of zaterdag gelopen heb moet ik morgen al weer aan de bak. Het zal wel goed komen.