KetelmeerKampen. Vrijdag 25 juni 2010. Na 1 jaar afwezigheid zijn we dit jaar weer aanwezig bij de Oostwal botterwedstrijd in Kampen. De voorspellingen zijn goed. Vrijdag brengen we in klein gezelschap de botter naar Kampen. Eerst op de motor naar Roggebotsluis. We hebben de wind tegen en dan is zeilen niet echt een optie. Bij Roggebotsluis stapt mijn zwager op en na de sluis hijsen we de zeilen. We zeilen op ons gemak richting het Ketelmeer. Op het Ketelmeer oefenen we, net als vele jaren ervoor, met de bezaan. Na 10 minuten staat het zeil en dat moet toch echt veel sneller kunnen.

Na het zeilen even zwemmen. Sinds een aantal jaren is er een leuk haventje aangelegd op de kop van de IJssel. We gaan het haventje in en merken dat het toch al wel erg dichtgeslibt is. Met elke slag wordt het water steeds troebeler van de bagger.

Ik spring er in en ga even lekker zwemmen.

P1080637 P1080641

Na het zwemmen via het Kattediep op de zeilen naar Kampen. Om wat voor reden dan ook zeilen we steeds voor de wind, ondanks het feit dat we met de boot een behoorlijke draaiing maken. Bij Peters ShipYard (de toekomstig werkgever van Karel) laten we de zeilen zakken en varen richting de nieuwe oude buitenhaven. We leggen achteraan vast en dan moeten we terug naar huis. Mijn buurman en ik hebben nog een BBQ bij de andere buurman. Die buurman was 25 jaar getrouwd en vanavond heeft ie alle buren uitgenodigd voor een gezellige BBQ.

P1080651 P1080649

Gezellig wordt het zeker en aan het einde van de avond worden we terug gebracht naar Kampen. Mijn zwager zit lekker in een stoeltje achterop en wij komen er nu ook nog even bij zitten. We praten wat bij en rond half één zoeken we de slaapzak op. Welterusten en tot morgen.