Nieuwe monitor

commandconquer-generals.jpgVanmorgen op ‘reis’ geweest naar Zwolle. Onze oude monitor ziet dubbel en dat is toch echt vervelend. Dus nu dan maar een nieuwe tft aanschaffen. Ik had me al een beetje geörienteerd en het moest in ieder geval een breedbeeld worden. Kun je er ook leuk DVD’s op kijken. In eerste instantie gekeken naar en 19″ model, maar bij Samsung viel me de 22″ inch direct op. Wat een mooi scherm.

Eerst naar de Mediamarkt. Redelijke voorlichting en even gekeken op een 20″ scherm. Erg helder. Daarna naar MyCom. Ik heb er mijn computer gekocht en ik vind het een prettige winkel. Ze helpen je goed.

Eigenlijk kom ik voor uitbreiding van mijn geheugen. Bij aanschaf van de computer had ik aan 512 Mb voldoende, maar er moet steeds veel ‘geswapt’ worden naar schijf en dat merk je in de performance. Dus nu maar direct opwaarderen naar 2 Gb dual channel memory. De verkoper zegt dat ik het oude geheugen er in kan laten zitten. Heb ik dus totaal 2048+512=2560 Mb intern geheugen. Daar moet de computer wel sneller van gaan werken.

Ook maar eens even bij MyCom naar de Samsung SyncMaster 226BW gevraagd. Ze hebben hetzelfde model en de prijs is hetzelfde als bij de Mediamarkt. Ik denk er nog even over na. Eerst maar even de auto ophalen en ondertussen bel ik een collega. Hij en nog twee anderen (Rob, Stan en Pieter) adviseren mij ook bij MyCom het scherm te kopen.

Even de parkeergarage in en dan naar MyCom. Ik vraag hoe het ziet met de pixel-garantie. De verkoper zegt dat je alles binnen acht dagen terug mag brengen en dat het dan zo omgeruild wordt. Lijkt mij een prima service.

En nu staat het bakbeest dan in de kamer. Karel speelt zijn favoriete spelletje in breedbeeld. Ziet er goed uit en ik hoop er nog jaren plezier van te hebben!