Naar de Camping

We eten om kwart over acht en checken ons uit. We pakken de auto in en rijden de straat uit. Plotseling na vijf minuten zegt Karel: heeft iemand mijn MP3 speler ingepakt? Het antwoord is nee. We doolen door de straten van Oostende op zoek naar de jeudherberg. Alles is éénrichtingsverkeer, maar uiteindelijk zitten we in de Langestraat. Karel rent naar boven en pakt de MP3 speler van de kast. We vertrekken voor de tweede keer.

p7161731.jpgVanmiddag bij de krijtrotsen van Etretat gestaan. Echt mooi om te zien. Onderweg ook zulke mooie landschappen gezien. Het is hier erg heuvelachtig en regelmatig rijden we hellingen af van zo’n 6%. Via Etretat rijden we naar Le Havre en komen we langs de enorme boulevard op zoek naar Le pont du Normandie. Een echt hoge brug die over de Seine gaat. Gelukkig hoef ik niet naar beneden te kijken. De zeeschepen lijken nu net speelgoedbootjes.

p7230001.jpgDe aankomst in Ravenoville-Plage op camping “Le Comoran” is zaterdagavond om 19:30. We zien een groot springkussen in de vorm van de Titanic. Teunie haalt de sleutel bij de receptie en we rijden naar ons mobile home, in goed Nederlands: een redelijk grote stacaravan. De airco staat aan. Het is lekker cool. Ik plof op de bank na een lange vermoeiende en warme reis (onze auto heeft geen airco). Teunie haalt nog even een lakenpakket voor Karel en dan maakt ze de bedden op. We lopen daarna nog even naar de zee. Je steekt de weg over en dan een muurtje en daar ligt de zee dan. Lekkere kalme zee geen hoge golven. Het heet hier sinds D-Day Utah-Beach. Het is heiig en je kunt niet ver kijken. We gaan terug en leggen Floris op bed. Hij slaapt 1 minuut later. Om half elf gaat de rest naar bed. ’s Nachts is het akelig koud. Hadden we niet op gerekend. Karel krijgt een extra deken. ’s Ochtends om half negen is iedereen weer present. Ook Coen heeft het koud gehad en hij heeft zich daarom maar weer aangekleed en is zo verder geslapen. Hoe we erop kwamen, ik weet het niet meer, maar iemand zei iets over de airco en toen viel er een kwartje (20 euro cent). Vanavond de airco uitzetten. Dat scheelt enorm veel kou.