Muiderslot

Het MuiderslotVandaag naar het Muiderslot (foto-overzicht). Er zijn diverse spelletjes en je mag vandaag in het hele slot komen. Het museumdeel is ook open, maar dan zonder rondleiding. Na geld pinnen, vissenvoer halen zijn we dan om tien uur eindelijk onderweg. We willen er vroeg zijn, omdat het ’s middags meestal erg druk is. Om 11 uur rijden we de parkeerplaats op en lopen dan over de wallen naar het slot. We staan tien minuten bij de kassa en dan zijn we binnen. Teunie koopt nog even drie spelletjes kaarten en ik kijk even boven op de wal naar de leuke schepen in de haven. Het weer is redelijk. Wel veel bewolking, maar wel droog.

boogschietenWe beginnen met diverse varianten van boogschieten. Karel doet het goed en Coen is soms niet sterk genoeg om de boog te spannen. Floris is soms toch nog te klein, maar hij doet fier mee. Dan Maxi-sjoelen, zaklopen, hoefijzer gooien en kat en muis. Achter op een veld is een theatershow van kinderen. Wij vallen aan het einde binnen, maar het ziet er leuk uit. Het is een heel spektakel. Het begint een paar druppels te regenen als we de binnenplaats van het fort oplopen.

Er zijn twee routes. Eerst lopen we de ridderroute. Helemaal naar boven en dan via allerlei kamer weer terug naar de binnenplaats. Op de binnenplaats is er een bepaalde sfeer. Je merkt niet veel van de buitenwereld. Het is eigenlijk een wereldje op zichzelf. Die wereld wordt wel om de vijf minuten wreed verstoord door dalende vliegtuigen met het enorme motorlawaai. Voor en dagje is het leuk. Je ziet ze van heel dichtbij, maar elke dag zou ik er toch wel gek van worden. Het overheerst alles.

Dan de torenroute. Daar loop je langs de kantelen en kijk je vanaf hoogte in de haven van Muiden. Aan de andere kant kijk je in de weilanden.

Amerikaanse buizerdTerug op de binnenplaats loopt er een valkenier. Een grote Amerikaanse buizerd vliegt laag over de kinderen om bij de valkenier een stukje vlees op te halen. Later zien we de valkenier nog met een grote uil. Het is grappig om te zien hoe groot zo’n uil nu eigenlijk is.

Om twee uur hebben we alles gezien en gaan we richting de auto. We lopen langs de haven en komen nog even bij de “Groote zeesluis”. Het is er erg rustig er ligt één schip te wachten voor de sluis. Ik hoop niet dat ie net zolang moet wachten tot de sluis vol is. Ligt ie er mogenochtend nog.

Meer fotos