Lang zal ze leven

De vlagVandaag om half tien naar het marktplein. Lekker meedoen met de aubade. Elk jaar zingen we weer de meest onbekende liedjes en probeer ik weer een deel van de teksten anders te zingen. Omstanders vinden het vreemd. Ik vind het leuk. Je moet in Wezep natuurlijk wel voor het koningshuis zijn en op zich ben ik niet tegen, maar voor is ook een groot woord.

Dit jaar gaat de vlag moeizamer dan andere jaren. Er waait een flinke wind en het touw waarmee de vlag omhoog gaat is flink gedraaid en hoe hoger je komt des te meer last je daarvan krijgt. Je ziet de padvinder denken. Misschien de vlag nog even naar beneden, maar dan moeten die trompetisten wel erg lang het lied herhalen. Uiteindelijk kiezen ze ervoor de vlag niet helemaal in top te hijsen. Wel een bepaalde symboliek vind ik.

Op een veldje zijn allerlei spelletjes voor Floris. Hij doet samen met een vriendje alle spelletjes. Er staan voor elk spel redelijk lange rijen en geduld is een schone zaak, maar niet voor een Bastiaan. Gelukkig gaat het even keihard hagelen. Iedereen schiet uit de rij of gaat naar huis. Floris blijft dapper staan en is daarmee heel snel door alle spelletjes heen. Als beloning krijgt ie een leuke oranjebal.