Koggentreffen in Kampen

Kamper Kogge Vandaag gaat de Koggewerf in Kampen terug in de tijd (Foto’s). Er is een Middeleeuwse Hanzemarkt, marktkramen, oude ambachten, ridders, vuurspuwers, middeleeuwse muziek en middeleeuwse boogschutters. Ook zijn er 3 kogges uit Duitsland. Deze dag is een onderdeel van het zgn Kogge treffen 2009. Het boogschieten loopt als een rode draad door de ochtend. Floris heeft al heel snel het boogschieten ontdekt en elke keer als we weer wat bekeken hebben, gaat Floris nog even voor 1 euro 3x boogschieten. Uiteindelijk schiet hij 8x, waarvan hij er 2 gratis heeft gekregen.

Plotseling is er een tumult. Er wordt door ridders gezocht naar een dief. Floris vindt het erg interessant. Na een tijdje hebben ze de dief gevonden er wordt ie in het schavot vastgezet. Er wordt met rot fruit op hem gegooid en naar oud middeleeuws gebruik mag het publiek hem voor alles en nog wat uitmaken en de jeugd maakt er ook goed gebruik van.

We gaan ook alle Kogges bekijken. De kogges worden in Duitsland gebruikt, zoals bij ons de aken van de bruine vloot. Ze maken veel tochten op de zee en halen dan herinneringen op aan de tijd dat deze schepen werden gebruikt in de Hanzestad routes.

Er is nog een stand waar je van puumsteen een sieraad mag maken. Floris maakt een afgebroken surfplank (de steen lijkt er direct al op) en krast er zijn naam in. De mevrouw van de kraam zet de steen in de was en dan neemt Floris hem mee.

We eten een visje (rode poon) en drinken nog een glaasje cola en gaan dan richting huis. We hebben een leuke ochtend gehad.

P5163854 P5163856
P5163867 P5163868
P5163869 P5163870
P5163879