Kabouterbos

p2114350.JPGOm elf even met Robert aan de MSN. Of we zin hadden om iets te doen? Geen idee. Teunie staat met twee Jehova’s aan de deur en de man begint steeds meer te balen dat hij aangebeld heeft. Zijn vrouw wacht in de auto en hij zou dus zo terug zijn. Dat is dan niet gelukt.

Robert komt met het voorstel om te gaan wandelen in het kabouterbos bij Nunspeet. Robert is daar nog nooit geweest. Lijkt ons een goed idee en om twaalf uur is Robert bij ons thuis. Eerst even gezamenlijk eten en dan naar Nunspeet. We hebben wel zin aan kibbeling en dus op weg naar de vischboer. Het is altijd erg druk op zaterdag en we staan dan ook gewoon een half uur in de vischzaak te wachten op onze bestelling. Ik maak met diverse mensen een praatje (je hebt toch niets te doen) en om half één zitten we aan de vis.

p2110026.JPGNa het eten richting Nunspeet. Het is wat grijs weer en volgens de weesverwachting zou de zon nog doorbreken. We zetten de auto op de parkeerplaats bij de toren (transferium Nunspeet: http://nunspeet.net/webcam.html) en lopen richting de eerste kabouter. Teunie herinnert zich dat je ook opdrachten bij de verschillende kabouters kunt doen en haalt binnen in het bezoekerscentrum een opdrachtenformulier. We lopen langs alle kabouters en Teunie en Tanja doen de verschillende opdrachten met de kinderen. Robert en ik maken de foto’s en de filmpjes (moet ook gebeuren). Aan het einde van de route gaat het dan toch nog regenen. Elke keer als we met Robert wandelen eindigt het met regen.

p2114371.JPGSnel naar het bezoekerscentrum waar nog verschillende dingen te zien en te doen zijn. Binnenin is ook een ‘echt’ kabouterbos. Achter het raam is een bepaalde situatie uitgebeeld en als je op het knopje drukt gaat het licht aan en gaat er iets bewegen. Echt leuk gedaan.

Buiten is het ondertussen gestopt met regenen en we gaan nog even naar boven in het transferium. Ben zelf niet de meest heldhaftigste, maar omdat er bijna geen wind is, ga ik ook mee naar boven. Als we boven zijn beweegt de toren een beetje. Het is een lichte schommeling. Ik ben er ook een keer met windkracht vier opgeklommen, maar dan schommelt de toren toch echt veel. Niet aan mij besteed.

p2110059.JPG p2110065.JPG
Het ziet er goed uit. Er komen nog wat treinen langs. Omdat het toch enigszins bewolkt is kun je nu niet ver vooruit kijken. Ik kijk nog even naar beneden en zie iets achter de ruiterwisser op mijn auto zitten.

Beneden zien we wat het is. De politie heeft gecontroleer op ‘buit in de auto’. Bij Robert is alles OK en bij ons ligt de buit voor het oprapen. CD’s en mijn bril en natuurlijk de radio. Handig voor dieven. Ze kijken op het briefje of het de moeite waard is om in te breken. We zijn gewaarschuwd.

We rijden naar huis en zijn nog net op tijd thuis voor de 5km heren, waar ik Chad Hedrick (6:14.68) het goud zie wegkapen voor Sven Kramer (6:16.40) (01.72 verschil).