iPhone

iphone

Vrijdag met een collega met de trein naar Schiphol. Na een tijdje zegt ze dat ze op de straat een iPhone heeft gevonden en ze geeft hem aan mij, zo van : kun jij er iets mee om te achterhalen van wie dat ding is. De batterij is natuurlijk allang leeg. Die batterijen houden het gewoonlijk maar een dag uit en als je alle functies gebruikt nog veel minder dan een dag.

‘s Middags weer op het werk en ik leg hem aan de USB –poort met een kabeltje van de iPhone van mijn collega. Na een tijdje is de batterij al weer zo gevuld dat ie ook gewoon aan kan. Maar wat je zou verwachten is ook zo, simlock code nodig om er in te komen en na de simlockcode ook nog een toegangscode.

Dat wordt knutselen. Eerst maar eens via google zoeken hoe je de simlockcode kunt omzeilen, maar dat blijkt tamelijk onmogelijk, tenzij je natuurlijk de bedoeling hebt om hem gewoon te hacken, maar dat wil ik niet.

Ook maar eens even gebeld met TMobile. Na het oplezen van de code op de SIMkaart, blijkt dat zij de eigenaar wel kennen. Ze sturen hem/haar een mailtje en het komt dan goed. De eerlijkheid wordt nog even geroemd en dan maar wachten tot de eigenaar zich meld.

Ondertussen ook maar even verder knutselen met het omzeilen van de toegangscode. De toegangscode blijkt na enig zoekwerk wel weg te krijgen. Gewoon een andere sim-kaart er in en dan kun je niet bellen, maar wel alle programma’s van de iPhone gebruiken.

Dus ook maar eens even in de contactenlijst gekeken. Een van de contacten is natuurlijk gewoon de eigenaar. Ik bel het nummer en een man aan de andere kant van de lijn is hoogstelijk verbaasd dat ik weet dat hij een iPhone heeft en dat hij die kwijt is. Hij is opgelucht. Hij had hem al aangegeven bij de politie, maar die had al wel aangegeven dat ze maar afscheid moesten nemen van de iPhone. Die zie je nooit meer terug. Dat viel dus nu echt wel mee.

Vanavond om 8 uur heeft de man de iPhone opgehaald. Hij was van zijn dochter en die was het ergens tijdens het fietsen kwijt geraakt. En gelukkig heeft ze hem nu weer. Ik krijg een mooie bos bloemen. Ik ben blij dat het weer zo goed afloopt. Ik zou toch zelf een naar gevoel hebben, als ik hem zelf gehouden had. Dan koop ik er zelf wel een. Voelt echt veel beter.