IJszeilen

IJszeilen IJszeilen IJszeilen

Ook vandaag weer schaatsen. De jongens hebben geen zin, dus met Floris en Teunie naar Elburg. We hebben warme chocolademelk bij ons. Het is minder mooi weer dan gisteren en als we bij Elburg aankomen is het er al behoorlijk mistig. De zon schijnt een beetje wateriger en het voelt veel kouder aan dan gisteren.

Als we aankomen staat er een stuk of vier ijszeilers in onze haventjes. Ik bel nog even snel met Wim (buurman) om te vragen of hij Karel toch nog even mee wil nemen. Dat zal hij doen. 15 minuten later is hij met Ilse en Karel ook in Elburg.

We maken een praatje met de ijszeilers. Eén van de ijszeilers is door het ijs gezakt. Hij heeft zich net omgekleed en staat al weer klaar voor het volgende tochtje. Je ziet het niet goed, maar er blijkt toch nog best een redelijk windje te staan. Zo op het oog lijkt het dus windstil, maar schijn bedriegt. Dan zegt iemand dat er nog een ijszeiler te koop is bij iemand die wij kennen. Het lijkt me wel wat, zo’n ijszeiler. Jaren geleden heb ik al eens de tekeningen besteld van een ijszeiler. Nu staat dat gewoon op internet, toen moest je nog een briefje schrijven.

Marnix (buurman op het landje) maakt nog een paar leuke foto’s van mij en Karel. Karel wil wel schaatsen, maar eerst nog even wat vuurwerk gooien. Floris heeft geen stoel meer nodig. Het ijs is nog iets dikker geworden en Karel, Wim en ik schaatsen nog even naar de plek waar we gisteren nog door het ijs zakten. Nu is die plek al weer dicht gevroren en Karel schaatst als bewijs dat het dik genoeg is ook nog maar even een rondje om het rieteilandje.

PC313010 PC313014 PC313015
PC313016 PC313019 PC313023

2008-12-31
Schaatsen op het Veluwemeer bij Elburg