Hemelvaart in Zuid-Limburg

Schin op Geul Hemelvaart, 21 mei – 24 mei 2009. De weersvoorspelling zijn goed en we denken er over om een paar dagen (tijdens Hemelvaart) naar Zuid-Limburg te gaan. Na wat zoekwerk op Internet komen we op een leuke camping, camping schoonbron, in hoe kan het ook anders Schoonbron (1 meter van Schin op Geul). Maandag gebeld, Dinsdag gereserveerd en donderdag (Hemelvaart) onderweg. Het is behoorlijk druk op de weg en na wat files en ander oponthoud rijden we om kwart over één het terrein van de camping op. Terwijl wij inchecken bij de receptie, haalt Karel zijn mountainbike al van het fietsrek. Hij heeft er zin aan.

We pakken alles uit de auto in de caravan (best een leuk ding) en gaan even uitpuffen bij het kleine zwembad. Het water is overheerlijk koud. Na deze duik trekken we de wandelschoenen aan en lopen we richting Schin op Geul, richting de Keutenberg.  De Keutenberg is een van de bekendste en de steilste hellingen van de Amstel Gold Race. De klim is 1,7 km lang en direct na het begin, is het steigingspercentage meer dan 20%. Een hele leuke klim dus.Ik merk het aan mijn kuiten. Niets gewend in het vlakke Wezep. Maar wat is het toch een prachtig landschap in Zuid-LImburg. Die hellingen en mooie glooiende landschappen.

Vrijdag naar het drielandenpunt waar we ons eerst gek laten maken in een labyrint. Het is echt geweldig om door zo’n wirwar van heggen de weg te vinden en je komt steeds vaker dezelfde mensen tegen. Je geeft elkaar tips en uiteindelijk vind je dan de uitgang. Echt leuk. Teunie en de kids gaan nog even naar boven in een hele hoge toren. Mij iets te hoog, Het waait mij iets te hard om lekker buitenom naar die hoogte te lopen. Ik kijk wel naar boven en laten bekijk ik de foto’s wel.

Karel en Coen zijn naar Valkenburg en Teunie gaat met Floris lekker van een hoge toren tokkelen. Ik rust even lekker uit bij de caravan. Niet omdat ik een oude man ben, is ook zo, maar we hebben maar 1 sleutel van de caravan en we hebben eigenlijk niet goed afgesproken met de jongens. De sleutel onder een steen vind ik dan toch niet het handigst. Laptop in de caravan. Laptop uit de caravan, zeg maar.

Zaterdag gaan Karel en Coen grot-crossen, met een mountainbike 40 meter onder de grond lekker door de gangen crossen. Ze vinden het erg leuk. Teunie, Floris en ik gaan in de mijn kijken. Ze hebben in Valkenburg een hele mijn uitgehakt en vrijwilligers vertellen daar van alles en nog wat over. Indrukwekkend en wat lijkt mij dat zwaar werk en uiteindelijk ook ongezond. ‘s Middags is het erg warm en gaan we lekker naar het zwembad. Floris heeft ondertussen wat ‘vrienden’ gemaakt. Karel en Coen vermaken zich ook met andere jongens van de camping. Mooi geregeld.

Zondag is het dan al weer de laatste dag. Ik pak alles weer in de auto. We kijken zo vanuit de caravan tegen de keutenberg aan en het lijkt ons nog even leuk om vanaf het bankje boven aan de berg op de camping te kijken en misschien lukt het de jongens dan nog om daar weer een foto van te maken niet gelukt trouwens). We eten nog wat, liggen nog wat aan de rand van het zwembad en om drie uur vertrekken we dan richting huis. Ook nu is het weer druk en veel files. Maar dat mag de pret niet drukken. Rond zes uur zijn we dan weer thuis en kijken terug op een leuke Hemelvaart en we gaan zeker nog eens naar Zuid-Limburg terug.