Groningen

Karel wil graag skaten in het Colosseum skatepark in Groningen. Een ‘vriend’ uit Leeuwarden gaat er ook naar toe.

 Colosseum-Groningen 

Dus maken we er een leuke dag van. Om 11 uur stappen we in de auto om dan een uur later de stad Groningen in te rijden. Na enig zoekwerk komen we aan op een verlaten industrieterrein van Groningen. We lopen naar binnen, lopen de trap op en komen in een beetje raar hol. Ik zie aan Karel dat ie het niets vind, maar goed, na 100 km rijden ga je ook niet direct naar huis. We spreken af dat Karel maar moet bellen als hij het zat is.

Wij gaan lekker Groningen in. We parkeren uiteindelijk in een hele rare parkeergarage (Oosterpoort) en wandelen van de ene naar de andere winkel op weg naar het stripmuseum, volgens de aankondiging het leukste museum van Nederland. Het is winderig weer. Het is niet koud, maar het is niet gezellig in Groningen.

 stripmuseum-groningen

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen maak je kennis met bekende Nederlandse striphelden als Eric de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. Loop je binnen in de ‘levende’ huiskamer van Jan, Jans en de kinderen en zie je de unieke tentoonstelling van Suske en Wiske.

Het is erg leuk opgezet. In een soort doolhof loop je langs de diverse stripfiguren. Van het autootje van Sjors en Sjimmie, tot de boot van Eric de Noorman. Ook kun je praten met eucalypta, de heks uit Paulus de Boskabouter. Het is wel grappig dat mijn kinderen nu stripverhalen op tv kijken en alleen nog maar de Donald Duck lezen. Er is een ronddraaiend theater. Je neemt plaats en in tien minuten draai je een aantal keren samen met Jan, Jans en de kinderen door een aantal leuke stripverhalen-voorstellingen.

Om half vijf staan we weer buiten en ik krijg een SMS-je van Karel. Wanneer we komen, want hij verveelt zich te pletter. Het is druk in de stad en na een klein half uurtje staan we weer voor het Colosseum. Karel stapt in en we rijden naar huis.