Grasmaaien

p6129204.JPGVandaag toch maar even naar Elburg naar mijn landje om te maaien. Ik heb al 4 weken niet gemaaid en het gras zal dan dus ook wel hoog staan. Om half zeven ben ik er en het staat inderdaad goed hoog. Na een half uur heb ik de helft van het landje gedaan en heb ik heel wat gras gemaaid. De berg met gras wordt na elke ronde hoger en hoger en breder en breder.

Na het maaien op stand 6, de bak staat dan ver van de grond, maai ik ook nog een keer op stand 3, de normale stand. Omdat het zo hoog staat, moet het in twee keer.

Nog een stief kwartiertje het gras in vuilniszakken proppen en achterin de auto zetten. Dit keer ben ik zonder karretje en alles moet dus uiteindelijk weer mee in de kofferbak. Ik heb negen vuilniszakken vol gras achterin de auto staan en de grasmachine past er wonderbaarlijk ook nog bij.

Om kwart over negen rij ik thuis de oprit op en pak alles uit. Morgenochtend komen ze de groene container legen. Ik prop er nog een zak of vier in (ook bij buren die nog ruimte hebben. De rest komt wel een andere keer.