Gour met of zonder

gourmetten-bij-robert.jpgEen tijdje geleden vroeg Robert (mijn collega) of we zouden willen komen gourmetten bij hem thuis. Vorige week zou het dan plaatsvinden, maar gezien de werkzaamheden (stroomuitval op Windesheim) is het er toen niet van gekomen.

Ook nu hing het weer aan een zijden draadje. Teunie’s collega stopte na 20 jaar met zijn koor. Teunie is 20 jaar geleden geweest (toen hij begon) en nu hij er mee stopt gaat ze weer. Echt wel een regelmatige bezoekster. We moeten dus echt kwart voor acht thuis zijn. En Coen is eigenlijk nog steeds ziek. Hij heeft de hele week op bed gelegen en knapt maar langzaam op. Hij voelt zich nog wel gammel.

We beginnen dus vroeg. Ook wel lekker voor de kinderen. Karel neemt wel voor de zekerheid de skates mee. Je weet maar nooit. Als hij zich dan verveelt kan hij lekker naar buiten om de skaten.

Het is gezellig met de pannetjes lekker je eigen vleesje bakken en ondertussen klets je wat. De kinderen eten hun favorietje dingetjes (hamburger, frikandelletjes en gehakt) en wij eten lekker klaargemaakte stukjes vlees van shoarma tot kip.

Na anderhalf uur hebben de kinderen het wel gehad. Karel wil toch graag skaten en Robert legt uit waar het is. Het lijkt ver weg en dat is het waarschijnlijk ook. Maar voor Karel geen probleem. Anders bellen we.

Wij kletsen nog wat na, ruimen de rommel op, wassen de pannetjes af en om tien over half acht rijden we richting Wezep. Om tien voor acht zet ik Teunie af bij de kerk waar het koor optreedt en wij rijden naar huis.