Fietsen langs de IJssel

Het is lekker weer. De zon schijnt en het is niet erg koud. Wel fris, maar 10 graden is ook niet warm te noemen. We fietsen vandaag eens niet door het bos, maar lekker langs de IJssel richting Zalk. Eerst vanuit Wezep richting de IJsselbrug en dan linksaf richting de IJsseldijk.

IMAG0397 Floris wil eerst even rust. Dus onze eerste stop is na 5 kilometer gezellig bij de IJsselbrug. Dan lekker over de dijk naar Zalk. Het rivierlandschap trekt langzaam aan ons voorbij.

Afgezien van langs scheurende auto’s is het best rustig. We genieten. Floris roept dat ie toch echt al spijt heeft van meegaan. Het fietsen valt hem tegen. Is ook wel logisch, omdat ie eigenlijk nooit fietst. Hij heeft laatst nog wel een keer 19 kilometer met zijn opa en oma meegefietst. Dat vond hij toen ook al ver.

Bij Zalk verlaten we de dijk en fietsen we weer naar huis. Zalk is precies 10 kilometer van Wezep en dus zijn we op de helft. Floris heeft toch nog wel weer spijt, maar fietst ondertussen gewoon lekker verder.

Duivendansweg

Omdat Floris ook nog graag even door het bos wil fietsen, gaan we de Duivendansweg in, een leuke weg met bomen aan beide kanten. Halverwege de weg staat er weer een bankje, waar Floris even moet rusten. Teunie heeft drop en we fietsen verder. Langs de kanten van het fietspad barst het van de paddestoelen en we stappen regelmatig af om even een foto van de paddestoel te maken.

IMAG0410 IMAG0411

Aan het einde van het fietspad linksaf naar Wezep. Om half vier zijn we weer thuis.