en daar gaan we dan…

HardloperVandaag dan de eerste keer hardlopen. Ik loop samen met mijn buurman. Is gezelliger dan alleen en dan heb je ook een stok achter de deur.

start_to_run_2Om 7 uur (‘s avonds) is het dan zover. Ik heb mijn hardlooppak aan (lekker strak broekje) en mijn telefoon doet dienst als MP3-speler. De lessen bouwen op van 0 naar 5 kilometer hardlopen. Ze worden aan elkaar gepraat door de Vlaamse presentratrice Evy Gruyaert en na een korte introductie zet ze een leuk uptime muziekje aan en spoort ze me aan voor de eerste minuut hardlopen. Daarna 1 minuut wandelen en dan weer hardlopen. Uiteindelijk loop ik 3 minuten hard en dan zitten de 18 minuten er weer op.

In mijn agenda heb ik de 10 weken ingepland en als alles volgens schema gaat ben ik vanaf 1 mei in staat om vijf kilometer hard te lopen. Ik ben benieuwd. De eerste les is in ieder geval goed bevallen. (nog geen spierpijn, maar dat zal morgen wel komen).