Einde vakantie

Vandaag om elf uur de boot inleveren. We worden wakker en het ziet er niet zonnig uit. Er ligt een behoorlijke rand bewolking net voor het Sneekermeer. Als we afvaren begint het toch nog even te regenen. Het zeilpak toch nog maar even aan en het kan na tien minuten ook weer uit.

We gaan door de Dolte, een smalle sloot met een diepgang van één meter. Het water wordt behoorlijk weggezogen en het levert veel golfslag op, ondanks dat we bijna stil liggen.

We ruimen de rommel op en proppen alles weer in de tassen. De boot moet schoon ingeleverd worden. We komen de eerste BM-ers al tegen op weg naar het skutsjesilen op het Sneekermeer. Jammer dat wij de boot al in moeten leveren. Was wel leuk geweest om erbij te zijn, maar helaas pindakaas.

P7251856 P7251858

Om half elf leggen we aan bij de steiger en laden we alles uit. De jongens zoeken direct een stoel op en helpen ons echt goed. Er komt toch nog heel veel uit zo’n boot en er moet meer in de auto dan toen we begonnen. Uiteindelijk past alles weer in de auto en vertrekken we.

We kijken terug op een hele leuke week zeilen en dit is voor herhaling vatbaar. Als ik thuis ben kijk ik direct even op de site of er nog een weekje vrij is.

Picasaweb: Laatste dag