Einde seizoen

P9169975 Plotseling is het dan zover. De boot gaat eruit en dat voelt als het einde van het zeilseizoen. Vroeger haalden we de boot er pas op het allerlaatste moment eruit. Nadeel van dat idee is dan het vaak erg slecht weer was en erg koud.

Nu is het prachtig weer. Het waait wel behoorlijk, maar de zon schijnt volop. Eerst alles maar eens uit de boot halen. Ik leg een kleed op de grond en leg daar alles op. In het verleden ben ik wel eens wat kwijt geraakt, omdat je dan alles gewoon in het hoge gras legt en dan iets over het hoofd ziet als je alles weer bij elkaar pakt. Zo ben ik een keer een dekkleed vergeten mee te nemen. Nadat het de hele winter in weer en wind had gelegen, kun je je voorstellen dat er in het voorjaar niet veel meer van het kleed over was.

Dan samen even de mast eraf halen. Voorstag los maken en de mast kantelt vanzelf. We varen/duwen de boot naar de trailer. Ik heb dit jaar eerst de rolbandjes maar weer eens opgepompt. De rolbandjes zijn de achterste bandjes.

P9169977 P9239984

Omdat ik een kanteltrailer heb, draai je de boot met het grootste gemak op de trailer. Ik rij de trailer uit het water en ‘parkeer’ de boot op het landje voor de komende winter. Nog even het kleed over de boot en wat touwen onder en over het kleed om de boel strak te trekken en de boot is weer gestald voor de winter.