Een heel jaar fietsen

FietsVorig jaar in de kerstvakantie, in een loom moment, bedacht ik dat het komende jaar (2006 dus) alleen nog maar op de fiets naar mijn werk zou gaan. Om zonder oponthoud op mijn werk te komen moest ik steeds vroeger weg. Meestal zat ik half acht in de auto. Ga je later dan sta je lekker stil op de IJsselbrug en duurt het zeker 20 tot 30 minuten op de laatste kilometer af te leggen. Ik was er zat van.

De afstand huis-werk is net geen 9 kilometer, dus als ik om 8 uur op de fiets stap, zit ik 20 minuten later gewoon koffie te drinken met mijn collega’s.

Probleem van de fiets is natuurlijk het geweldige weer van Nederland. Mijn indruk was dat het wel heel vaak regent. En ik was dus vaak blij dat ik in de auto zat. En naast de regen is er ook altijd wind. En op de terugweg dus ook altijd tegenwind. Allemaal argumenten om niet met de fiets te gaan.

Maar ondanks alles ben ik alle werkdagen op de fiets geweest. Ondanks al het slechte weer en alle enorme tegenwind, is het mij gelukt. Ik ben trots op mijzelf.
Leuk zijn dan vooral de statistieken:

  • Werkweken: 44
  • Fietsdagen: 187. (dus net 51% van de 365 dagen per jaar. Ik werk dus eigenlijk maar een half jaar).
  • Kilometers: 3040 (uitgaande van 16,2 km)
  • Trappers: 3800 trappers (voor elke werkdag met de fiets 30 punten). Ben 14 april begonnen aan de eerste trappersdag.
  • Trappersdagen: 121.
  • Aantal keren slecht weer: 20. Regen op heen- en/of terugweg. Dus zeg zo’n 10% van de fietsdagen. Valt dus reuze mee.

Volgend jaar dus weer gewoon op de fiets en nieuwe statistieken opbouwen!