Donderdag

p7211928.JPGVandaag dan naar Cherbourg. We rijden toeristisch langs de kustlijn, waar we weer van de prachtige vergezichten op zee genieten. In een havenstadje Barfleur een pannenkoek gegeten. Elke booteigenaar heeft daar tenminste twee boten. Alle boten liggen aan ankers in de haven en met een bijbootje moet je de boot bereiken. We zien het een visser doen. Barfleur is ook de plaats waar Willem de Veroveraar in 1066 overstak naar Engeland en als Engelse koning terugkeerde.

p7211931.JPGWe rijden door naar Cherbourg. In Cherbourg een parkeerplaats gezocht en even de winkelstraten in. Niets bijzonders. De kinderen schieten een speelgoedwinkel in om daar een half uur later weer uit te komen met een handvol ridders en paarden. Ondertussen zit ik lekker buiten op een stoepje voor een etalage. Na 20 minuten word ik aangesproken door de man uit de winkel. Hij spreekt geen Engels en ik geen Frans. Hij wil mij iets duidelijk maken en ik vraag in het Engels wat er aan de hand is. Hij spreekt geen Engels zegt hij voor de tweede keer. Hij denkt dat ik een zwerver ben die voor zijn etalage de mensen wegjaag. Ik sta op geef hem een hand, zeg nog met een lach in Nederlands: leer toch eens Engels. Hij antwoord: Thank you. (op zijn frans). We eten weer een pannenkoek (op elk hoek en in elke straat worden ze aangeboden) en lopen terug naar de auto. Onderweg zien we nog een standbeeld van Napoleon op een paard.

p7211951.JPGWe rijden via een klein weggetje naar de zee. Dit is een grindstrand en bij eb een zandstrand. Het is nog eb, maar het wordt weer vloed en nog sneller dan bij Barneville. Het water voelt erg warm aan en zelfs Teunie gaat zwemmen. De laatste keer in zee was erg lang geleden met een vakantie in Polen. De golven breken geweldig en het is een sport om er overheen te duiken. Ook nu moeten we bijtijds de kleren verleggen. De golven worden hoger en ze breken ook heftiger. Karel geniet en gaat als laatste uit het water. We rijden weer naar huis.

p7211953.jpgWe rijden op een erg steile weg met een spectaculair uitzicht. Ik geniet van mijn hoogtevrees. Bij een uitkijkpunt stappen we nog even uit en overzien tot in de verte het prachtige duinenlandschap. We zoeken een beetje naar de goede weg. We hebben geen TomTom en geen echt gedetailleerde landkaart bij ons, maar door een geluk, zien we een bord richting Cherbourg. Niet helemaal de route die we dachten, maar dan weten we tenminste weer waar we zijn op de kaart. Dan staat er Valognes op een bord en dat is de richting die we moeten hebben. Uiteindelijk belanden we op de snelweg en zijn we weer rond 20:45 thuis. Teunie en ik eten een pizza en de jongens eten vissticks en een eitje. Floris slaapt al. Die was erg uitgeput. De jongens zoeken alle vriendjes van de camping weer op. Elf uur liggen ze op bed en morgen helemaal niets doen. Uitrusten en inpakken.