De vakantie

We hebben een nieuwe tent gekocht en gaan deze even proberen op mijn landje in Elburg. Anders sta je op een camping ergens in Zwitserland en Italie lekker te knutselen.

Alle stokken uit de zak en opzetten maar. Het gaat allemaal zeer voorspoedig. Het weer is echt fantastisch en we begonnen te twijfelen of we wel echt weg willen naar Italië. Het is prachtig weer en waarom dan weggaan. Vakantie in Nederland kan ook leuk zijn, als het maar goed weer is.

We bekijken het wel. Als het weer omslaat dan vertrekken we alsnog naar warmere oorden.

470 boomhutHet warme weer houdt 3 weken aan. We hebben echt een zeil- en zwemvakantie. Karel leert zeilen in de 470 (onze oude wedstrijdboot) en ondertussen kijken we zo nu en dan ook naar een caravan. Teunie heeft veel noten op haar zang, maar het mag natuurlijk niet te veel kosten. Onze vakantie bestaat uit zeilen, zwemmen en BBQ-en. Mooier kunnen wij ons een vakantie niet voorstellen.

De kinderen bouwen een hut van riet en oude planken en we vermaken ons prima. In de derde week zijn we even een dagje thuis en ik kijk nog even op marktplaats voor een caravan. We zien een leuke niet al te grote caravan in Vriezenveen. We bellen en maken een afspraak op een woensdagavond om hem even te bekijken.

We rijden naar Vriezenveen en we bekijken de caravan. De caravan is precies wat we zoeken en we spreken met de eigenaar af dat we morgenochtend zullen bellen. Op de terugweg bespreken we het even en we besluiten de caravan te kopen. Donderdagochtend bellen we op en zeggen dat we het doen.

Vrijdagochtend naar Vriezenveen voor het ophalen van de caravan. Ik leen van iemand op het landje even buitenspiegels en we monteren ze even op de spiegels om te kijken hoe dat gaat. Dan gaan we. We rijden er net iets minder dan een uurtje over en dan zitten we gezellig aan de koffie in Vriezenveen. De verkoper is ook gek van zeilen en we praten dus wat over het zeilen. Grappig dat we een gemeenschappelijke hobby hebben. Ik koppel de caravan aan, zet de buitenspiegels erop en rij naar het postkantoor voor het over laten schrijven van de caravan. Dan op weg naar Wezep. In de auto bespreken we wat we zullen doen nu we een caravan hebben. Teunie wil nog wel een weekje weg. Ik kijk op de ANWB CD-rom naar een leuke camping aan zee in Zeeland. Die hebben we snel gevonden en we bellen of we maandag kunnen komen. Er is plek zat en dus maken we een afspraak dat we komen.

caravan voortent

Zaterdag de caravan naar het landje gereden. Even kijken hoe het gaat met de voortent en zo. Anders sta je op een camping in Zeeland te knutselen. (waar heb ik dat eerder gehoord?). We slapen van zaterdag op zondag voor het eerst sinds jaren weer in een caravan. Het bevalt ons prima. Het is heel wat anders dan in een tent. Zondag pakken we de caravan nog verder in. Zondagavond rijden we terug naar Wezep. We slapen nog éénmaal lekker thuis. Daarna op weg naar Cadzand-bad in Zeeland (320 km van Wezep).