De IJsselbrug in zicht

Paverpol hardlopers Vandaag einde week 7 van het hardlopen. Ik loop op maandag, woensdag en vrijdag en dan weer 2 dagen rust. Woensdag liep ik 4x 8 minuten hard, met als laatste zin: vrijdag gaan we 12 minuten hardlopen.

Het is dus nu zover. Ik wil eigenlijk wel eens kijken of ik de IJsselbrug al in zicht heb en daarom loop ik langs de Zuiderzeestraatweg richting de IJsselbrug. Ik fiets dat stuk al bijna 30 jaar en dan nu voor het eerst ook hardlopend. Heel Heel lang geleden heb ik het wel eens in een opwelling samen met mijn broer gelopen. Gingen we naar Zwolle lopen. Leek ons leuk.

In loop eerst 10 minuten hard en dan even 1 minuut wandelen. Daarna de loop er weer goed in en ik zie inderdaad de IJsselbrug al. Ik loop tot aan de Peppelhof en dan zegt de POPcast dat we ons opmaken voor de laatste 12 minuten. Heb ik mij toch gewoon vergist. Ik was natuurlijk zo gefocusd op 4x 8 minuten waardoor je precies op de helft om kunt keren. Nu kan dat dus niet. Dan nog maar een keer 10 minuten extra hardlopen.

Ik loop de 12 minuten nog redelijk soepel. Ik ben toch wel enigszins verbaasd ove rmijzelf. Een paar weken geleden wasik bij 4 minuten al helemaal achter adem en nu loop ik er met enig gemaak gewoon 12. Mijn conditie is toch wel verbeterd. Ik kijk even op Google Earth naar de gelopen afstand en kom ik uit op 4 km richting de Peppelhof en dus 8 km totaal hardlopen. Ben ik toch wel een beetje trots op.