NoordergatVrijdag 8 april 2011. Lauwersmeer (Noordergat). We gaan het komende weekend verder oefenen voor het CWO 2 ZZ diploma. Teunie heeft al een groot deel van de oefeningen gedaan en ik wil mijn huidige CWO 2 KJ om zetten naar CWO 2 ZZ (ZeeZeilen). We hebben afgesproken met Wilko Braam van Neptunamor dat we rond negen uur in de jachthaven zullen zijn.

We vertrekken rond half zeven vanuit Wezep richting het Lauwersmeer. Het is net iets meer dan 1,5 uur rijden. Na Drachten moeten we de snelweg af en rijden we door de binnenlanden van Groningen/Friesland. Wat een landschap. Prachtige vergezichten. Er gaat inderdaad niets boven Groningen.

Rond negen uur staan we dan uiteindelijk voor de slagboom en bellen we Wilko dat we er zijn. Wilko opent de slagboom met de druppel en we rijden de auto tot aan de steiger.

We halen alle tassen uit de auto en we lopen de steiger op om helemaal aan het einde de boot van Wilko voor het eerst in het echt te zien. Floris is helemaal onder de indruk. We besluiten in de achterkajuit te gaan slapen. We doen het luik open en brengen alle tassen naar binnen.

Het is lekker koud al. Het beloofd dus een koude nacht te worden. Floris duikt al vroeg onder de wol en uiteindelijk liggen we zelf ook rond half elf allemaal op één oor. We dromen alvast van wat ons allemaal morgen en overmorgen te wachten staat. Tot morgen.