Bye Bye Tampert

nieuwebril.jpgVorige week heeft mijn bril het leven gelaten. Ik sluit een periode af. Veel van mijn collega’s vonden mij met bril net Tampert, de Duitse tegenhanger van Derrick (en bedacht door Jiskefet).

Gisteren eerst even naar een plaatselijke brilleman geweest en toen even naar Specsavers. Na een tiental monturen besluiten we toch maar eens bij Pearle te gaan kijken en daar vinden we een leuk model. Beetje groenig montuur en past goed bij mij (zegt mijn vrouw, Floris en de verkoper van de bril).

pb123482.JPGVandaag even de glazen erin laten maken. Eerst een aantal testjes, zodat maar weer eens vast komt te staan dat je weer ouder bent geworden. Ik gebruik de bril alleen bij het autorijden en bij het TV kijken. Om twaalf uur haal ik de bril op en tot die tijd loop ik wat te winkelen (ik lijk wel een vrouw).
Ik ga ook nog maar even naar MyCom en bestel terloops een leuke computer. nieuwecomputer.gifIk had eerst zelf een voorstel gemaakt en die voorgelegd aan de verkoper. Ik krijg een ander moederbord en een ander DVD-brander. Ook de AMD-processor krijgt een nieuw nummer. Ik ging voor de 64 bits type 3000, maar die blijkt niet meer leverbaar. Het wordt de 64 bits type 3200. Al met al blijft er weinig van mijn eigen lijstje over. Blijkbaar is het toch handiger om een computer samen te stellen in een winkel dan ergens op internet. Zo’n AMD is vergelijkbaar met een Pentium 4 3.2 Ghz. Ik zal het wel zien. Zelf was ik gehecht aan een Pentium en dit wordt dus mijn eerste AMD. Op advies van de collega’s Stan (ik weet het echt beter) en Pieter. Dinsdag wordt ie geleverd.