Burgers Zoo

p8172207.jpgAls het in de vakantie een mooie dag zou zijn zouden we naar de dierentuin gaan, was de uitspraak van Teunie. Vandaag was het dus een mooie dag en dus naar de dierentuin in Arnhem, Burger’s Zoo.

We zijn niet de enigen die het een uitstekende dag vinden om naar Burger’s Zoo te gaan, Het eerste parkeerterrein staat al helemaal vol en we worden naar een achteraf parkeerterrein geloodst. We bedenken ons nog éénmaal, maar gaan toch maar. Er staan een enorme rij bij de kassa, maar gelukkig zijn er 12 kassa’s. Na vijftien minuten staan we binnen. Het valt dus wel mee. Eerst gaan naar de bush en dan naar de ocean en dan naar de dessert.

p8172188.jpgIn de bush is het erg warm en broeierig. Er zijn erg mooie planten en erg mooie vogels. De vogels zie je niet direct. Je moet er moeite voor doen, maar als je er dan één voor de camera krijgt is het ook een mooie vogel. Het is erg nat op de grond en we lopen over een hangbrug waar het plankje net over het water ligt, een garantie voor natte schoenen.

Na de bush komen we in de ocean. Dit is een kopie van het Great Barrier Reef in Australië. Je ziet heel aparte en mooie vissen. Na veel glas kom je uiteindelijk bij de haaien.
p8172226.jpg p8172202.jpg
We lopen door naar de dessert. Ook deze dessert is naar voorbeeld van de Amerikaanse woestijn. Ook hier is het weer erg warm. Er hangt een bepaalde geur. Achterin liggen een soort schapen. Deze schapen ruik je erg goed. Eigenlijk stinken ze gewoon heel erg. Na een minuut wen je er wel aan.

p8172248.jpgWe lopen naar de speeltuin, waar we naar flink zoeken twee stoelen weten te bemachtigen. Bij elk tafeltje zitten mensen en staat er gemiddeld één stoel leeg. Als je dan erom vraagt, is zo’n stoel natuurlijk bezet. Ik haal twee cappuccino en de kinderen gaan spelen. Na vijf minuten is Karel terug. Hij gaat nog even kijken in de dierentuin. Hij voelt zich toch te groot voor de speeltuin. We zitten lekker in de zon en genieten er van.

We gaan naar de safari. Een grote brug voert je langs de dieren van de safari. Ze zijn aan het verbouwen, dus ziet het er allemaal iets minder mooi uit, maar als je de borden mag geloven wordt het straks erg mooi. Moeten we dan nog maar eens een keer terugkomen.

We lopen naar onze auto en rijden terug naar Wezep. Het was weer een leuke dag. Waarschijnlijk de laatste activiteit van de vakantie.