buiten-los-lopen avontuur

P2020547 Het is zondag en er heerst een serene rust in huize Bastiaan. De achterbuurvrouw doorbreekt die rust door te zeggen dat onze kippen bij hen in de tuin lopen. Op zich vind ze dat niet erg, maar de honden kunnen dan niet loslopen. Ze heeft twee herdershonden en die laten niets heel van die kleine krielkipjes van ons.

Gewapend met een bladhark loop ik samen met de buurvrouw naar haar tuin. De kippen en de haan wroeten er driftig op los. Ik probeer ze wat op te jagen maar ze gaan lekker tussen de coniferen van de buren zitten. Ik prik her en der met de bladhark om ze weer in beweging te krijgen richting onze eigen tuin. Dan kruipen ze onder het hek door naar de andere achterburen. Ik klim ook over het hek, maar dit wordt een kat en muis spelletje. We hebben nog een net van het voetbaldoel en misschien kunnen we daarmee de haan vangen. Dat is in theorie altijd weer makkelijker gezegd dan in de praktijk gedaan.

Uiteindelijk lukt het mij om een stukje net over de haan te gooien. Een deel van het net blijft hangen achter één van de sporen van zijn poot. Hij gaat stil liggen op de grond en Karel kan vanuit de tuin nu de haan pakken. Karel zet de haan terug in het hok en de andere 2 kippen volgen direct. Nu nog de laatste kip. Na wat heen en weer gejaag, kan ik haar uiteindelijk net aan een puntje van de vleugel pakken. Veel gekrijs, maar het leed is geleden. De derde en laatste kip zit nu ook weer in het hok. Daarmee komt een einde aan het buiten-los-lopen avontuur van de haan met zijn vrouwen.